Wat is ESE?

(ESE espressopads kopen? Ga direct naar onze webshop >>)

Espresso pads – waar staat E.S.E. voor?

E.S.E. staat voor “Easy Serving Espresso”. Het Easy Serving Espresso systeem werkt op basis van E.S.E pads (ookwel servings, pods of cialdes genoemd). Easy Serving Espresso is een systeem wat oorspronkelijk door Illy is ontwikkeld en inmiddels tot norm is verheven (om te voorkomen dat elke koffieproducent zijn eigen systeem ging ontwikkelen).

De bekende blikjes van Illy bevatten dus servings die gemaakt zijn volgens de E.S.E.norm: een serving die precies de juiste afgewogen hoeveelheid koffie bevat (ongeveer 7 gram), van de juiste maling en met de juiste kracht samengeperst tussen 2 biologisch afbreekbare lagen filterpapier. Dit alles met het doel een perfecte espresso te maken, met een goede cremalaag en de juiste doorlooptijd om alle goede smaakstoffen aan de koffie te onttrekken!

Een voordeel is het grote gebruiksgemak. U hoeft niet eerst koffiebonen te malen, de juiste hoeveelheid in te schatten en de koffie met de juiste druk samen te persen om een goede en lekkere espresso te maken. De ese pads voldoen wat betreft koffiehoeveelheid, maling en samenpersing precies aan alle vereisten en garanderen keer op keer een espresso van dezelfde uitstekend resultaat. Jouw espresso smaakt dus net zo goed als de vorige keer.

Om te garanderen dat de servings voldoen aan de E.S.E criteria, heeft een speciaal hiervoor opgericht consortium normen vastgelegd voor koffieleveranciers en machinefabrikanten.

In elke machine waar u Illy espressopads gebruikt, kunnen dus ook de pads gebruikt worden van andere fabrikanten die volgens de ESE-norm zijn geproduceerd. In ons assortiment vindt u verschillende ESE pads van premium merken als Diemme, Agust, Mokarico, Palombini en meer.

Alle espressopads die wij aanbieden zijn E.S.E-pads. Alle E.S.E pads passen dus in een E.S.E apparaat.

Kan ik in elke espressomachine espressopads gebruiken?

U kunt de espressopads die deKoffiethuiswinkel aanbiedt gebruiken in alle machines die werken met servings en die de E.S.E.-norm ondersteunen. U kunt de espressopads niet gebruiken in Senseo apparatuur. Andersom gaat evenmin: u kunt geen senseopads gebruiken in espressoapparatuur. Dit zijn namelijk compleet verschillende pads.

Dit heeft vooral te maken met het feit dat beide systemen geheel anders werken. Een espressomachine volgens deze norm moet minimaal een waterdruk van 10-12 bar kunnen leveren. Deze druk is nodig om een goede espresso met de bijbehorende, typische cremalaag te kunnen krijgen. Belangrijk is dat het gaat om een machine die geschikt is voor het maken van espresso en het gebruik van espressopads. Bij een padmachine die niet speciaal ontworpen is voor het gebruik van ese pads en werken met gewone koffiepads, zoals bijvoorbeeld Senseo, is de waterdruk veel te laag om een goede espresso te zetten. Hierdoor zijn deze koffiemachines niet geschikt zijn voor het gebruik van espressopads. (Bij twijfel is het verstandig informatie van de machinefabrikant hierover te raadplegen.)

Ontdek ook ons assortiment ESE machines.

Verschijnt met het gebruik van een espressopad een cremalaag op de espresso?

Ja. Als u een espressomachine van goede kwaliteit gebruikt, krijgt u met het gebruik van espressopads een espresso of kop koffie van professionele kwaliteit, inclusief een mooie cremalaag. Precies zoals u het lekker vindt.

Welke voordelen bieden espressopads tegen over losse koffie?

Het gebruik van espressopads biedt verschillende voordelen. Zo bent u niet gebonden telkens dezelfde koffie te drinken omdat u een grotere hoeveelheid bonen of gemalen koffie open hebt gemaakt. U kunt verschillende soorten in huis halen en bij elke nieuwe espresso die pad kiezen waar u op dat moment zin in heeft. Heeft u verschillende soorten ese pads in huis? Dan kunt u das lekker variëren in smaak en sterkte van uw espresso. Verder zijn de volgende voordelen nog op te noemen:

 • ESE pads zijn gemakkelijk in gebruik
 • Met Espresso pads is losse koffie of knoeien verleden tijd
 • altijd een zelfde resultaat door juiste druk, maling en hoeveelheid koffie
 • altijd vers, omdat iedere pad direct na het malen apart verpakt is.

Ontdek ons proefpakket!

Wil jij ons assortiment ESE pads ontdekken? Probeer dan eens ons ESE proefpakket? Hier vindt u een assortiment met 40 verschillende Espresso pads. En deze kunt u bestellen in varianten met 1, 2 of 3 ese pads per smaak. Vanaf 18,95 kunt u uw favoriete smaak vinden. Heeft u uw favoriete espresso gevonden? Dan kunt u al onze smaken los vinden in ons assortiment ESE pads.

Ontdek alle smaken van ons proefpakket.

Add to cart

Heeft u vragen over het gebruik van espresso pads of de aanschaf van een koffiemachine? Stel uw vraag dan hieronder in de reacties of neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag om uw favoriete koffie te ontdekken.

Bekijk onze winkel

Aanbiedingen

Best verkopend

Recenten berichten

39 reacties op “Wat is ESE?”

 1. Eelco schreef:

  Wegens hoog cholesterol is het voor mij beter om door papier gefilterde koffie te gebruiken (google maar op `cafestol`), daarom ben ik overgestapt op ESE pads. Na enige tijd de `La Piccola Piccola` gebruikt te hebben nu een De`Longhi EC685 aangeschaft. Héél tevreden. Voor een paar euro een extra zeefhouder aangeschaft zodat snel gewisseld kan worden tussen vers gemalen bonen voor het bezoek en ESE pads voor mijzelf.

 2. Folkert schreef:

  Ik vermoed dat hier de ESE-pads in kunnen. Maar het moet dan wel een apparaat zijn, dat espresso kan zetten met een goede druk van ongeveer 7 bar op de koffie en zo’n 15 bar als maximale pompdruk. De ESE pads hebben een doorsnede van 44 mm. Met vriendelijke groeten, Folkert Terpstra

 3. Geke schreef:

  Hallo, ik heb een smeg koffieapparaat , de Senseo pads zijn erg groot voor deze machine zijn de ese pads kleiner?

 4. Folkert schreef:

  Beste Tamara, Je kunt koffie van elk merk, dus ook de koffie van Douwe Egberts gebruiken. Voor het maken van cappuccino kun je behalve ESE-pads ook gemalen koffie gebruiken. Gebruik alleen koffie van de juiste (espresso) maling, zodat je een mooie espresso maakt als basis van jouw cappuccino. Een cappuccino is ongeveer 90 ml groot en bestaat uit een espresso (30 ml), een deel warme melk (niet heter dan 70 C) en een deel schuim. Ieder dus ongeveer eenderde van de totale kopinhoud. Werken met gemalen koffie vraagt, voor het maken van een goede espresso, wel enige oefening. Maar hier geldt: het is maar net hoe kritisch JIJ bent en wat JIJ lekker en goed vindt. Met ESE pads maak je zonder veel rommel en zonder veel inspanning een goede espresso: pad in de machine doen, aanzetten tot je genoeg in je kopje hebt en weer uitzetten. Zonder het gedoe van losse koffie (afmeten – aandrukken – schoonmaken). Daarbij kun je Illy pads gebruiken, maar er zijn veel meer merken verkrijgbaar vaak nog eens een eenzelfde goede kwaliteit en zeer goed smaken. Ook verkopen wij huismerk pads, die goed van smaak zijn en aantrekkelijk zijn geprijsd! Deze pads zitten ook in ons ESE-proefpakket! Geniet van je cappuccino! Groet, Folkert

 5. Tamara schreef:

  Hallo, ik heb een philips HD8423 en op reviews opminternet zag ik dat zij ipv ese pads ook gemalen koffier erin doen van Illy, kan dat bijv ook met douwe egberts koffie? Moet dit perse Illy zijn ivm smaak of moeten er echt ese pads in. Ik wil er ook graag cappucino mee makem, moet dat ook met een ese pad? Of kan dat met gemalen koffie? Kom er even niet meer uit op internet. Alvast bedankt!

 6. Folkert schreef:

  Ja dat kan en ze zijn ook cafeInevrij verkrijgbaar. U vindt het assortiment via deze link: https://www.dekoffiethuiswinkel.nl/ese-pads/ Met vriendelijke groeten, Folkert Terpstra

 7. Edward schreef:

  Kunnen de pads ook gebruikt worden in de Tristar HZ 2271 en zijn ze ook in cafeine vrij te krijgen?

 8. Folkert schreef:

  Helaas kun je in de Trio officieel geen gemalen koffie gebruiken. Er zijn echter mensen die het doen, maar hiervoor is deze eigenlijk niet geschikt! Groet, Folkert

 9. Bart Aafjes schreef:

  Ik kan van een kennis een Francisfrancis X1 Trio uit 2011 overnemen. Deze is geschikt voor ESE servings, maar kan volgens die kennis ook losse gemalen koffie in, daar kan ik echter weinig over vinden. Weet u hoe dit zit? Groeten, Bart.

 10. Folkert schreef:

  Alleen bij deze Illy ESE pads zijn de pads niet rond maar vierkant. Je kunt deze in zijn geheel in het apparaat doen (niet dubbelvouwen) maar het papier er langs laten. Er ontstaat dan wel een brug waardoor wat water via het losse papier naar beneden lekt. Op zich is dat niet zo erg, tenzij u dat vervelend vindt. In dat geval kunt u het beste het extra papier er af knippen. (Andere pads zijn meestal rond.)

 11. maes romain schreef:

  Geachte Typ van espressomachine is DeLonghi EC680 Ik heb zojuist ESE illy espressopads toegestuurd gekregen en uitgeprobeerd nu is mijn vraag de koffie zit geperst in een soort papier,daar waar de koffie inzit is het rond maar er is nog papier aan de zijkanten,moet ik die pad gewoon in de filterhouder van het espresso leggen of moet ik het overtollige papier afknippen of ook in de filterhouder van het espressomachine steken,als ik dat overtollig papier niet in de houder doe komt er ook water langs de zijkant van de filterhouder naar buiten groetjes

 12. Folkert schreef:

  Ja, als in de gebruiksaanwijzing staat dat de machine ook geschikt is voor pads, dan kan dat. Met vriendelijke groeten, Folkert Terpstra

 13. Folkert schreef:

  Helaas zijn de rombouts net even anders en kan dat niet… Met vriendelijke groeten, Folkert Terpstra

 14. mary leenen schreef:

  Kan ik de ese pods gebruiken in mijn Rombouts 123?

 15. Trea hoex schreef:

  Goedenmiddag, graag zou ik weten of deze ese pads ook in het espressoaparaat van Ikea passen? Vriendelijke groet, Trea

 16. Folkert schreef:

  Probeer het eens bij t-cc.nl, zal echter moeilijk worden denk ik…

 17. Saar schreef:

  Ik heb een hele oude ESE machine (van euromatik) en ben daar nog steeds zeer blij mee. Helaas is het filterbakje gisteren met een pad in de prullenbak beland en niet meer te vinden. Verkopen jullie ook losse filterbakjes? Groet, Saar

 18. Folkert schreef:

  Dat is goed om te horen! Dank je wel. Als we nog iets voor je kunnen doen, dan horen we dat graag.

 19. Henry schreef:

  Hoewel ik al jaren van koffie in het algemeen kan genieten,ben ik de laatste tijd ook erin gaan verdiepen.Mede dank de website van o.a. dekoffiethuiswinkel.nl ben ik een stuk wijzer geworden.Ik heb thuis vershillende mannieren van koffie zetten zoals; nespresso-senseo-gewone koffieapparaat-ese/piston apparaat-tassimo-en een koffiemachine voor vers gemalen koffie.Ook diverse koffiesoorten aan het uitproberen.Ik moet zeggen,dat het een leuk bezigheid is. De groetjes Henry.

 20. Folkert schreef:

  Beste Tim, ik heb zojuist even op de delonghi website gekeken en de machine is er geschikt voor! Klik hier voor een groot overzicht van geschikte pads! Groet, Folkert

 21. Tim schreef:

  Goedenavond ik heb een delonghi Icona vintage apparaat Gekocht maar kunnen alle ese pas daarin? Mvg tim de vries

 22. Folkert schreef:

  Het is moeilijk te zeggen over de mail, maar ik denk dat ze geschikt zijn. Als het een espressoapparaat van Italiaanse makelijk dat geschikt is voor het gebruik van pads, dan kan het eigenlijk niet anders. We hebben zelfs Palombini ESE pads in het assortiment! Met vriendelijke groet, Folkert Terpstra

 23. Marieke schreef:

  Beste meneer/mevrouw, Wij hebben een Palombini espresso apparaat (ik weet geen typenr) waarin pads moeten. Kunnen hier ESE-pads in? Want dan zou ik ze graag bij jullie bestellen. Mvg, Marieke

 24. Folkert schreef:

  Goedemorgen. De senseo pads zijn niet voor dat doel gemaakt. Het is gewoon proberen en kijken wat het resultaat is. Ze zijn qua diameter groter dan het filterbakje, dus het zal wat vouwen worden…Als alternatief kunt u natuurlijk ook gewoon de senseopads open knippen, en de koffie in het filterbakje gieten en dan aandrukken…Geen garantie voor het resultaat, we hebben het namelijk niet geprobeerd :-).

 25. M. Mekke schreef:

  Goedemorgen, Wat ik mij afvroeg of ik de Senseo koffiepads kan opmaken in mijn Delonghi EC 850 M koffieapparaat?

 26. Folkert schreef:

  Beste Jan-Joris, vaak passen deze wel, maar het resultaat varieert. Dit is afhankelijk van de machine en jouw verwachting. Bij Ascaso gaat het redelijk goed, maar het resultaat met een echt ese filter is altijd beter.. Ik beschrijf het resultaat in een eenkopsfilterbakje als deze het redelijk doet als een kleine zeven: meestal dunne crema, met een redelijk tot goede smaak…

 27. Beste, Passen de ESE pad in de standaard 1 kops filterbakje? Ik heb dat geprobeerd en je voelt wanneer je de piston indraait dat er geen aansluiting is, wat je wel voelt met losse koffie. De koffie als resultaat was minder krachtig dan losse koffie? Is er een speciaal filterbakje beschikbaar voor de E61 groep voor gebruik ESE pads? Dank voor uw reactie, Jan-Joris

 28. Folkert schreef:

  Beste Peter, ik denk niet dat de ESE pads er in passen. Ik vermoed wel de 123 presso capsules van Rombouts…Kijk even hier op hun website. http://www.malongo-rombouts.com.sg/ Vriendelijke groet, Folkert Terpstra

 29. Peter schreef:

  Hallo ik heb een malongo die ik 2 jaar geleden eens heb gekregen met een overdoos van die capsules. Ik ben al een tijdje door de capsules heen maar wil m`wel weer gaan gebruiken, iemand enig idee od die ESE capsules passen?

 30. Folkert schreef:

  Ja zeker, deze passen ook in de magimix machine! Met vriendelijke groeten, Folkert Terpstra

 31. jacqueline schreef:

  passen deze pads ook in e magimix espressomachine?

 32. Folkert schreef:

  De ESE-pads op onze site kunnen in uw espresso-apparaat. Ze hebben alle dezelfde maat (44 mm). Dit is gelijk aan de norm die voor ESE-pads geldt.

 33. Mandy schreef:

  Hallo, Ik heb in mijn nieuwe huis een keuken met een Whirpool inbouw koffiemachine. Nu is mijn vraag kunnen hier ESE pads in. Het staat wel in de gebruiksaanwijzing, maar zijn de ESE pads in verschillende formaten, of zouden elke ese pads er in kunnen? Alvast Bedankt!

 34. Folkert schreef:

  Geachte heer Boeyink, U kunt de ESE-pads niet gebruiken in uw Senseo machine. De ESE pads zijn kleiner en de koffie is harder samengeperst. Om die reden passen ze niet in de Senseomachine en is de machine niet sterk genoeg om water door de koffie in de pads te drukken. Helaas… Met vriendelijke groet, Folkert Terpstra

 35. H. Boeyink schreef:

  Kan ik de ESE pads ook in een Philips Senseo gebruiken ?

 36. Folkert schreef:

  De machine die u heeft is een machine van de Duitse firma Tchibo. Tot enkele jaren geleden zaten zij ook nog in Nederland, volgens mij nu niet meer. Via het volgende adres kunt u de cups kopen: tchibo.de Met vriendelijke groet, Folkert Terpstra

 37. chantal schreef:

  beste heer/mevrouw, ik heb een cafissimo met dampkraantje gekregen , nou vraag ik me af wat voor cups hierin moeten en waar ik deze kan krijgen? ik ben al 2 weken opzoek hoop dat u mij kan helpen! vriendelijke groeten, chantal

 38. Folkert schreef:

  Tchibo heeft helaas een afwijkend formaat….U kunt helaas geen ESE pads gebruiken.

 39. pasquale renna schreef:

  geachte heer/mevrouw, Ik heb onlangs een koffiemachine van tchibo gekocht. Deze heeft eigen pads. Kan ik voor deze machine(type cafissimo met dampkraantje) ese pads gebruiken? Als dat zo zou zijn maak ik graag enkele keuzes uit jullie ruime collectie. Met vriendelijke groet, Pasquale Renna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *