Wat is ESE?

(ESE espressopads kopen? Ga direct naar onze webshop >>)

Espresso pads – waar staat E.S.E. voor?

E.S.E. staat voor “Easy Serving Espresso”. Het Easy Serving Espresso systeem werkt op basis van E.S.E pads (ookwel servings, pods of cialdes genoemd). Easy Serving Espresso is een systeem wat oorspronkelijk door Illy is ontwikkeld en inmiddels tot norm is verheven (om te voorkomen dat elke koffieproducent zijn eigen systeem ging ontwikkelen).

De bekende blikjes van Illy bevatten dus servings die gemaakt zijn volgens de E.S.E.norm: een serving die precies de juiste afgewogen hoeveelheid koffie bevat (ongeveer 7 gram), van de juiste maling en met de juiste kracht samengeperst tussen 2 biologisch afbreekbare lagen filterpapier. Dit alles met het doel een perfecte espresso te maken, met een goede cremalaag en de juiste doorlooptijd om alle goede smaakstoffen aan de koffie te onttrekken!

Een voordeel is het grote gebruiksgemak. U hoeft niet eerst koffiebonen te malen, de juiste hoeveelheid in te schatten en de koffie met de juiste druk samen te persen om een goede en lekkere espresso te maken. De ese pads voldoen wat betreft koffiehoeveelheid, maling en samenpersing precies aan alle vereisten en garanderen keer op keer een espresso van dezelfde uitstekend resultaat. Jouw espresso smaakt dus net zo goed als de vorige keer.

Om te garanderen dat de servings voldoen aan de E.S.E criteria, heeft een speciaal hiervoor opgericht consortium normen vastgelegd voor koffieleveranciers en machinefabrikanten.

In elke machine waar u Illy espressopads gebruikt, kunnen dus ook de pads gebruikt worden van andere fabrikanten die volgens de ESE-norm zijn geproduceerd. In ons assortiment vindt u verschillende ESE pads van premium merken als Diemme, Agust, Mokarico, Palombini en meer.

Alle espressopads die wij aanbieden zijn E.S.E-pads. Alle E.S.E pads passen dus in een E.S.E apparaat.

Kan ik in elke espressomachine espressopads gebruiken?

U kunt de espressopads die deKoffiethuiswinkel aanbiedt gebruiken in alle machines die werken met servings en die de E.S.E.-norm ondersteunen. U kunt de espressopads niet gebruiken in Senseo apparatuur. Andersom gaat evenmin: u kunt geen senseopads gebruiken in espressoapparatuur. Dit zijn namelijk compleet verschillende pads.

Dit heeft vooral te maken met het feit dat beide systemen geheel anders werken. Een espressomachine volgens deze norm moet minimaal een waterdruk van 10-12 bar kunnen leveren. Deze druk is nodig om een goede espresso met de bijbehorende, typische cremalaag te kunnen krijgen. Belangrijk is dat het gaat om een machine die geschikt is voor het maken van espresso en het gebruik van espressopads. Bij een padmachine die niet speciaal ontworpen is voor het gebruik van ese pads en werken met gewone koffiepads, zoals bijvoorbeeld Senseo, is de waterdruk veel te laag om een goede espresso te zetten. Hierdoor zijn deze koffiemachines niet geschikt zijn voor het gebruik van espressopads. (Bij twijfel is het verstandig informatie van de machinefabrikant hierover te raadplegen.)

Ontdek ook ons assortiment ESE machines.

Verschijnt met het gebruik van een espressopad een cremalaag op de espresso?

Ja. Als u een espressomachine van goede kwaliteit gebruikt, krijgt u met het gebruik van espressopads een espresso of kop koffie van professionele kwaliteit, inclusief een mooie cremalaag. Precies zoals u het lekker vindt.

Welke voordelen bieden espressopads tegen over losse koffie?

Het gebruik van espressopads biedt verschillende voordelen. Zo bent u niet gebonden telkens dezelfde koffie te drinken omdat u een grotere hoeveelheid bonen of gemalen koffie open hebt gemaakt. U kunt verschillende soorten in huis halen en bij elke nieuwe espresso die pad kiezen waar u op dat moment zin in heeft. Heeft u verschillende soorten ese pads in huis? Dan kunt u das lekker variëren in smaak en sterkte van uw espresso. Verder zijn de volgende voordelen nog op te noemen:

  • ESE pads zijn gemakkelijk in gebruik
  • Met Espresso pads is losse koffie of knoeien verleden tijd
  • altijd een zelfde resultaat door juiste druk, maling en hoeveelheid koffie
  • altijd vers, omdat iedere pad direct na het malen apart verpakt is.

Ontdek ons proefpakket!

Wil jij ons assortiment ESE pads ontdekken? Probeer dan eens ons ESE proefpakket? Hier vindt u een assortiment met 40 verschillende Espresso pads. En deze kunt u bestellen in varianten met 1, 2 of 3 ese pads per smaak. Vanaf 18,95 kunt u uw favoriete smaak vinden. Heeft u uw favoriete espresso gevonden? Dan kunt u al onze smaken los vinden in ons assortiment ESE pads.

Ontdek alle smaken van ons proefpakket.

Heeft u vragen over het gebruik van espresso pads of de aanschaf van een koffiemachine? Stel uw vraag dan hieronder in de reacties of neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag om uw favoriete koffie te ontdekken.

Bekijk onze winkel

Aanbiedingen

6 Kg Diemme Oro 6 kopjes

6 Kg Diemme Oro 6 kopjes

€ 180,19
€ 150,36

Best verkopend

Jura Claris Blue Waterfilter Diemme Oro

Jura Claris Blue Waterfilter
Het Jura Claris Blue waterfilter is geschikt voor …
Diemme Oro
Diemme Miscela Oro is nu al een klassieker en is v…
Jura Reinigingstabletten
De originele Jura reinigingstabletten in de standa…
Jura Claris White Waterfilter
Het Claris White waterfilter van Jura is voor de J…
Monin Caramel Siroop
Siroop met caramel smaak. Erg lekker in koffie,…

Recent Posts

Gerelateerde berichten