Blog navigation

Laatste berichten

Laatste reacties

Waarom is mijn koffie zo bitter?

4576 Views
3 Comments
(5)
Posted in: Koffieberichten

Geef een reactie

Login to post comments

Comments

 • bittere koffie
  By: Tineke On 29-08-2022
  Waarderling
  5.0

  Ik heb een nieuwe koffiemachine gekocht en de koffie, die in mijn vorige machine zo lekker was, is nu erg bitter. Het is een Philips Latte Go machine met verschillende mogelijkheden, maar alle zwarte koffie is bitter. Met melk is het wel te doen. Ik heb hem vier weken, het lijkt alsof het steeds erger wordt. Ik spoel elke week de zetgroep, heb een keer al de machine gereinigd met een tablet, maar dat helpt niet. Weet u raad?

  Replied by: Folkert Terpstra On 29-08-2022 Dank u wel voor uw bericht. We kennen de machine die u heeft gekocht helaas niet. Maar in algemene zin zijn verschillende redenen waarom de koffie bitterder kan zijn dan u bent gewend. De eerste reden is dat de (nieuwe) molen van deze koffiemachine de koffie fijner maalt dan de oude. Hierdoor neemt de machine meer smaakstoffen op uit de gemalen koffie, waaronder de bittere, en wordt de koffie intenser van smaak. Daarnaast kan het zijn dat de zettemperatuur hoger is, waardoor de koffie meer smaken opneemt.

  Mijn advies: kijk eerst of u door aanpassing van de hoeveelheid gemalen koffie per zetting al dan niet in combinatie met aanpassing van de grofheid van de koffiemaling, de koffie wel lekker krijgt. Doet dit laatste door de molen een stapje grover te zetten. (Mocht u de koffie hierna weer fijner willen zetten, doe dit alleen als de molen draait).

  Bij het aanpassen van de grofheid van de maling 3 kopjes voordat u het proeft. Mocht u de oude smaak niet terugvinden, dan adviseer ik minder krachtige bonen te kopen.

 • thomas vermeeren
  By: Thomas vermeeren On 15-01-2017
  Waarderling
  5.0

  ik vind persoonlijk koffie in Nederland veel beter in mijn mond smaken, dan in België [Antwerpse>hier in Schoten is het toch nogal HARD water (da's nogal kalkrijk water dat men bedoeld, toch in Vlaanderen, in NL zijn er mogelijk andere benamingen voor nogal kalkrijk water?)] zo straf - in Nederland is koffie perfect (althans de pads die ik daar dronk, vorig jaar, veel zachter dan bij ons in België) voor mijn smaakpapillen.

  ik ben meer van de aromatische koffies met milde smaak - dan de straffe koffies dat krijg ik niet binnen, ik mag ook thee, maar dan de zachtere dan de straffe theeën (al kan ik die wel drinken, maar de zwarte dessert koffie Douwe Egberts in België, kan ik echt niet drinken, zo'n straf spul)?

  zijn er mensen die hetzelfde hebben als ik, dan mag je altijd reageren.
  ik ben jullie dankbaar voor de tips, van dewelke er voor mij geschikt zijn.
  ik zal de reacties met veel liefde lezen, en nog een prettige koffie-dag aan alle lezers van m'n reactietje.

  ...haw doeg/haw doei, doeg/doei...

 • Folkert
  By: Folkert On 22-01-2017
  Waarderling
  5.0

  Als het water zo hard is bij u, dan is het zeer de moeite waard om Spa blauw te gebruiken bij het koffie en thee zetten. Qua samenstelling is dit zeer goed water. Lekkere koffie en thee begint daarnaast bij de ingrediënten, hoe beter de koffie en thee van kwaliteit is, hoe beter de koffie en thee zullen smaken. Voor zeer goede koffie, beveel ik u aan onze bekroonde koffiebonen te bekijken. Voor uitstekende thee kan ik u de thee van Canton Tea aanraden. Geniet ervan!