Blog navigation

Laatste berichten

Laatste reacties

Nieuw (en getest): de Tiamo Handkoffiemolen

1362 Views
3 Comments
(5)
Posted in: Koffieberichten

Geef een reactie

Login to post comments

Comments

 • Folkert
  By: Folkert On 26-03-2011
  Waarderling
  5.0

  Nee, helaas, we krijgen vaak de vraag of dit kan, maar ik heb nog geen goede ervaring meegemaakt, waarbij met een koffiemolen kruiden gemalen kunnen worden. Overigens heeft Zassenhaus bij mijn weten wel speciale kruidenmolens, je zou even hierop kunnen googelen.

  Folkert

 • F.W. Radema
  By: F.W. Radema On 24-08-2010
  Waarderling
  5.0

  Geachte Koffiethuiswinkel,

  Op basis van de berichten van Wouter Klootwijk nu een jaar geleden over het nut van zelf (met de hand) koffie malen, heb ik een jaar geleden een Zassenhaus model Lima gekocht. Daarmee heb ik dagelijks voor 2 tot 4 kopjes koffie gemalen.

  In uw (test)bericht over de Kyocera CM-50 CF schrijft u: 'De Zassenhaus heeft het voordeel van de traploze instelling'.
  Dat is wellicht de reden waarom ik hem nu buiten gebruik stel. Een borgring tegen het verlopen van de maalinstelling ontbreekt daardoor wellicht. En verlopen doet de Lima inmiddels, vooral nadat ik een keer ben overgegaan van een moka-instelling naar één voor cafetiere.

  Andere ondervonden ongemakken:
  Ik kan met de Lima niet gemakkelijk stabiel koffie malen. Ik klem hem op een rechte stoel gezeten tussen mijn benen, probeer hem met één hand stabiel te houden, terwijl ik met de andere maal. Maar het is moeizaam gebleven.

  Na enige tijd malen lijkt het of er niets meer te malen valt, maar dan moet je de Lima even heen en weer bewegen, zodat er nieuwe voorraad in de maaltoevoer valt. Die procedure moet een aantal keren herhaald worden. Inmiddels al lang gedacht: 'Waarom niet zo ontworpen dat de bonen tijdens het malen vanzelf richting maaltoevoer bewegen'. Kyocera lijkt daaraan gedacht te hebben.

  De bevestiging van het opvangbakje is zwak. Bakje is bij mij onder garantie vervangen. Ik neem aan dat de Lima er niet tegen kon dat ik hem na het malen met een klap op het aanrecht neerzette. Die procedure leek mij nuttig om alle vluchtge koffiemaalsel in het opvangbakje terecht te laten komen.

  De bevestiging van het bovendeel is ook niet optimaal. Raakt gemakkelijk los tijdens het malen. Is eigenlijk deel van het niet stabiel kunnen malen met de Lima.

  Inmiddels heb ik bij u de Kyocera besteld: nieuwe ronde , nieuwe kans.

  Met vriendelijke groet,
  F.W. Radema

 • Polona
  By: Polona On 26-03-2011
  Waarderling
  5.0

  Zou je met deze molen ook kruiden kunnen malen ipv koffie? Wat ik in gedachten heb zijn kruiden zoals kanneel, komijnzaad, korianderzaad etc.