Previous
Next

JURA Reinigingstabletten

Direct leverbaar
€ 9,99
Incl. btw
 • originele JURA reinigingstabletten 3 in 1
 • kies uit de standaardverpakking (6 stuks)
 • of uit de voordeelverpakking in een blisterdoosje met 25 stuks (meerprijs).
 • Let op: per 08-22 is de verpakking van de voordeelverpakking gewijzigd in een blisterdoos in plaats van een plastic potje.
Eenheid

Product:

JURA reinigingstabletten

Merk:

JURA

Verpakking:

Per 6 of 25 stuks

JURA reinigingstabletten gebruiken voor het reinigen van uw Jura koffiemachine is essentieel voor het behoud van een goede koffiesmaak.

Werking JURA reinigingstabletten

Jura reinigingstabletten 3 in 1 hebben een 3-ledige werking:

 1. Reiniging;
 2. Beschermlaag tegen koffievervuiling
 3. Bescherming tegen mineraalafzetting

Bij het zetten blijft er koffie achter (gemalen of vloeibaar). Met het spoelen wordt veel hiervan weggenomen, maar er blijft altijd een laagje vet achter dat in koffiebonen aanwezig is.

De alkalische Jura reinigingstabletten zorgen ervoor dat het binnenwerk van de JURA koffiemachine wordt schoongemaakt en ontdaan wordt van koffievetten. Overal waar de koffie heeft gevloeid, komt de JURA reiniger en lost de koffieresten op.

De JURA reinigingstabletten laten bovendien een beschermlaag achter in uw Jura machine. Hierdoor blijft uw JURAmachine langer soepel lopen en wordt de levensduur bevorderd.

Gebruiksaanwijzing voor JURA koffiemachines:

 1. Zet een lege kan van tenminste 0,5 liter onder de koffie uitlaat;
 2. Start het reinigingsprogramma van uw koffiemachine;
 3. Volg de aanwijzingen op het display van uw koffiemachine op en doe 1 van de Jura reinigingstabletten in de trechter voor gemalen koffie op aanwijzing van uw machine;
 4. Volg de andere aanwijzingen van uw koffiemachine op.

Voor meer informatie over het gebruik van de Jura reinigingstabletten kunt u de handleiding van uw Jura koffiemachine raadplegen en de gebruiksaanwijzing downloaden.

Hoe werkt het reinigen met de JURA reinigingstabletten precies?

Het reinigen van een JURA is makkelijk te doen via het automatische reinigingsprogramma. De machine geeft dat zelf aan en voert het in belangrijke mate zelf uit. De machine zal dan vragen om het reinigingsprogramma via een tekst melding of een symbool in de display. Het symbool ziet er uit als een ventilator (het is een koffieboontje met spetters eromheen).

Als je het programma eenmaal hebt gestart, vraagt de machine om de lekbak en residubak te legen. Het is verstandig dit ook echt te doen (en niet een halfvolle lade terug te duwen in de machine) omdat er nogal wat water in de lade en het residubak terecht gaat komen.

Het reinigingsproces start u heel eenvoudig met één druk op de knop.

Fase 1: Reiniging
Zetgroep en bereidingszeef worden grondig gespoeld met heet water op een temperatuur van 80 °C. Daarbij verwijdert resten koffievet en -olie die de smaak en kwaliteit van de koffie kunnen verstoren.

Fase 2: Onderhoud
In een tweede fase, de onderhoudsfase, wordt door de samenstelling van de reinigingstabletten een beschermende laag aangebracht waardoor zoveel mogelijk wordt voorkomen dat koffieresidu en koffievetten zich opnieuw afzetten.

Fase 3: Bescherming
In de derde beschermen zorgen reinigingsbestanddelen uit de tablet voor bescherming tegen mineraalafzettingen.

Kun je koffiezetten als de machine om reiniging vraagt?

Als de machine om reiniging vraagt, kun je gewoon de machine blijven gebruiken en koffiezetten. De machine blokkeert het koffiezetten niet. Je kunt dus nog koffie pakken, ook als de machine aangeeft dat deze gereinigd moet worden.

Het is echter wel verstandig de reiniging kort nadat de machine er naar vraagt op te starten. Dat is het meest hygiënische en komt de levensduur van jouw machine ten goede!

Wat doet het reinigingsproces

Het reinigingsprogramma dient ervoor om vetten, oliën en koffieresten die in koffie voorkomen en in de machine achterblijven, te verwijderen uit alle onderdelen waar gezette koffie mee in aanraking komt. Het gaat hier om de zetgroep, uitloopslangen en de uitlooppijpjes.

Welk JURA product gebruik je voor reinigen

Voor reinigingsprogramma gebruik je een JURA reinigingstablet. Deze is rond (en niet te verwarren met de vierkante JURA ontkalkingstabletten).

Je gooit de reinigingstablet op het juiste moment – als de machine dit aangeeft, niet eerder - in de machine via de vultrechter voor gemalen koffie.

Gebruik voor reinigen alleen de ronde JURA reinigingstabletten en NIET de grote vierkante tabletten van JURA, die zijn voor ontkalken en dat is totaal wat anders dan reinigen.

Waarom JURA reinigingstabletten en niet andere?

In tegenstelling tot machines waar je zelf de zetgroep moet reinigen door deze uit de machine te halen, reinigt de JURA-machine tijdens het reinigen én de zetgroep én alle leidingen waar koffie door stroomt.

Om zowel de zetgroep en de leidingen te reinigen heb je meer reinigingsmiddel nodig dan de hoeveelheid die nodig is voor machines met een uitneembare zetgroep (die alleen de leidingen reinigen).

Daarom zijn de reinigingstabletten van JURA veel zwaarder (3,2 gram) dan de reinigingstabletten van andere merken (vaak rond de 1,8 gram).

Om jouw JURA-machine zowel de zetgroep en de leidingen goed schoon te houden is het dus erg belangrijk om de JURA reinigingstabletten te gebruiken. Alleen deze hebben de juiste kracht.

Verpakt per 6 of 25 stuks

De reinigingstabletten zijn verpakt in een blister met 6 tabletten, goed voor 6 x reinigen – 1 tablet per keer – of een blister met 25 reinigingstabletten, goed voor 25 reinigingsbeurten.

De tabletten zijn per stuk verpakt in een doordrukverpakking. Elke keer als je moet reinigen, druk je er een uit de verpakking, klaar voor gebruik.

Omdat de resterende tabletten in een beschermde doordruk verpakking zitten drogen ze niet uit en verliezen ze geen werkzame stoffen aan de lucht. Ze blijven ook na langere tijd goed werken.

Hoe vaak moet je jouw JURA koffieapparaat reinigen?

Jouw Jura machine moet worden gereinigd na 180 koffies (of zettingen) of na 80 spoelbeurten bij het inschakelen. Je kunt wachten tot de machine om reinigen vraagt of zelf de reiniging zelf starten door door op de "P"-toets te drukken (programmering-toets) (als deze functie op jouw machine zit.

Wat is het verschil met ontkalken

Er is een belangrijk verschil tussen een machine reinigen en een machine ontkalken. Bij ‘ontkalken’ worden de leidingen naar het waterverwarmingselement (thermoblock) in de machine en naar stoomleidingen in de machine van kalk ontdaan. Dit zijn onderdelen waar geen koffie doorheen stroomt. Alle delen waar wel koffie doorheen stroomt, worden schoongemaakt via ‘reinigen’

Premium dealer

Wij zijn geautoriseerd JURA dealer (Premium). 

Winkel en showroom

Kom langs als je advies wenst bij aanschaf of reparatie van jouw machine. We hebben veel demo-machines en kunnen je laten proeven en alles uitleggen. Neem hiervoor even contact op met ons via 0313 49 69 09 zodat wij met je een afspraak kunnen maken en jouw bezoek goed kunnen voorbereiden.

Eigen reparatieafdeling

Natuurlijk kunnen we ook jouw JURA repareren of een onderhoudsbeurt geven. Meer informatie.

Specifications

Onderhoudsproduct Reinigen
Referentie 7610917242252 Categorie JURA onderhoud Merk JURA

Downloads

Gebruiksaanwijzing Jura 2in1

Gebruiksaanwijzing Jura reinigingstabletten voor Jura koffiemachines

Als je tijdens het afrekenproces een account aanmaakt, spaar je automatisch vaste klanten korting. Deze korting kun je gebruiken bij de eerstvolgende of een latere bestelling. Hieronder staat het spaarbedrag. Als hier niets staat, dan is geen korting van toepassing omdat al een aanbieding van toepassing is op het product.