Als enige merk ter wereld spitst het Zwitserse bedrijf JURA zich volledig toe op premium-volautomaten voor koffiespecialiteiten, het merk heeft zich duidelijk als specialist op de markt gepositioneerd.
Innovatie, precisie, kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en service zijn waarden die als het ware in het DNA van JURA gegrift zijn. Als enige merk ter wereld spitst het Zwitserse bedrijf zich volledig toe op premium-volautomaten voor koffiespecialiteiten, en heeft het zich duidelijk als specialist op de markt gepositioneerd. Volautomaten van JURA zijn een synoniem voor een optimaal koffieresultaat, een eenvoudige bediening en een subliem design.
De vier werelden van plezier van JURA
Hot Brew, Light Brew, Cold Brew en Sweet Foam
Ontdek de immense variëteit aan koffiearoma’s – van intense koffie ’s ochtends, Ready-to-Drink-genot, de hippe koude specialiteiten tot subtiel gezoet melkschuim. Natuurlijk altijd vers gemalen, niet uit capsules.
Hot Brew
Intense espresso, heet bereide koffie en volle, aangelengde zwarte koffiespecialiteiten: Hot Brew bereidt deze klassiekers tot in de perfectie. Om het rijk geschakeerde profiel van de espresso perfect tot zijn recht te doen komen, heeft JURA het pulserende extractieproces P.E.P.® ontwikkeld. Hierdoor wordt de extractietijd geoptimaliseerd en komen meer aromastoffen vrij uit de versgemalen bonen: voor een espresso in uitstekende baristakwaliteit. De koffie krijgt zijn voortreffelijke en karakteristieke noot in het standaardbereidingsproces. De lungo-functie zorgt voor volle, lichte, lange specialiteiten door heet water toe te voegen aan de perfect geëxtraheerde koffie. Alle drie de specialiteiten kunnen moeiteloos worden aangepast aan individuele smaakvoorkeuren.
Light Brew
De Light Brew wordt bij ca. 60 °C en met minder koffie bereid dan de klassieke Hot Brew. Zo ontstaat een volledig nieuw en eigen smaakprofiel dat door de Light Brew op de juiste temperatuur en drinkklaar wordt aangeboden. Kenners waarderen de Light Brew om zijn lichte, luchtige en aromatisch-milde smaak: niet te warm, niet te koud, gewoon klaar om te drinken.
Cold Brew
Het Cold Extraction Process bereidt met één druk op de knop echte Cold-Brew-specialiteiten. Terwijl veel conventionele koude koffiedranken meestal bestaan uit heet bereide koffie die is afgekoeld, vindt de extractie hier plaats met koud water, pulserend, onder hoge druk en met grover gemalen koffie. Het resultaat in het kopje is een natuurlijke, energiegevende frisdrank waarin de fruitaroma’s van de koffie voortreffelijk tot hun recht komen, zonder te worden overheerst door bittere stoffen. Al het andere zou gewoon koude koffie zijn..
Sweet Foam
De topgastronomie kent het geheim van ultiem genot: pure, verse ingrediënten, meesterlijk verwerkt. Hetzelfde geldt voor exceptionele koffiespecialiteiten. De Sweet Foam-functie aromatiseert het melkschuim direct bij de bereiding met het bijbehorende siroopopzetstuk en zorgt voor volkomen nieuwe genotsensaties. Door keuze en dosering van de gebruikte siroop kunnen smaak en intensiteit exact aan de persoonlijke voorkeuren worden aangepast.
Zwitserse innovatiekracht
Door te focussen op premiumproducten in een wereldwijd groeiende markt kan JURA krachten en grondstoffen doelgericht en gebundeld inzetten en zich volledig aan één thema wijden. Daardoor is JURA in de loop van de jaren een absolute expert in het vakgebied geworden. Deze vergaarde vakkennis en decennialange ervaring passen ze toe bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Ontdek hieronder een aantal innovaties van JURA.
Coffee Timer
Coffee Timer
Vers gezette koffie is klaar om van te genieten en het heerlijke koffiearoma vult de ochtend: een gemak dat de Coffee Timer vervult. Ingesteld via de J.O.E.® app, zorgt de Coffee Timer ervoor dat de gewenste koffiespecialiteit de volgende dag vers en op tijd wordt bereid zonder enige tussenkomst.
De Cafeïneregelaar
De cafeïneregelaar zorgt voor meer of minder cafeïne in de koffiespecialiteit, dit doet de machine met behoud van een zo constant mogelijke smaak. Er zijn drie standen om uit te kiezen. De cafeïneregelaar biedt keuze uit drie niveaus: laag, normaal en hoog. De startpositie – “normaal” niveau – komt overeen met de huidige instellingen van de betreffende specialiteit.
Quality Assistant en Milk Assistant
De volautomaten van JURA worden steeds persoonlijker wat betreft gebruiksgemak. De Quality Assistant en de Milk Assistant helpen gebruikers om optimale hygiëne te bereiken in de volautomaat van JURA. Dit verbetert de koffiekwaliteit, verlengt de levensduur van de machine en zorgt voor een energiebesparende, gebruiksvriendelijke bediening voor altijd vers en perfect koffiegenot.
Key technologies
Zo werkt een JURA volautomaat
Met één druk op de knop de perfecte koffiespecialiteit vers gemalen, niet uit capsules. Maar wat gebeurt tijdens de bereiding van de koffiespecialiteit? Volg de koffiebereiding met een blik in de binnenkant van een JURA volautomaat: van het vers malen, het zetten tot en met het resultaat in het kopje. En krijg zo inzicht in het complexe samenspel van technologieën die voor het sublieme kopje koffie zorgen.
De Product Recognising Grinder (P.R.G.)
Om optimaal maalgoed voor elke afzonderlijke specialiteit te garanderen hebben de ingenieurs van JURA de Product Recognising Grinder (P.R.G.) ontwikkeld. Via de elektronische besturing stelt de precisiemolen zichzelf binnen fracties van seconden individueel in op de vooraf gedefinieerde maalgraad – veel sneller dan met de hand mogelijk is. Het spectrum ervan loopt uiteen van zeer fijn voor korte klassiekers tot zeer grof voor extra lange specialiteiten.
De verschillende bereidingsprocessen
Een ideale extractietijd is de beslissende factor voor een optimaal resultaat: Daarbij is de duur van het contact tussen water en gemalen koffie precies zo lang dat de aromastoffen uit de gemalen koffie worden opgelost, maar tegelijk kort genoeg om de bittere stoffen en looizuren er niet uit te spoelen.
Daarom heeft JURA naast het standaard bereidingsproces het pulserende extractieproces (P.E.P.) voor korte specialiteiten als ristretto of espresso en de One-Touch Lungo-functie voor lange specialiteiten ontwikkeld. Voor de bereiding van Cold-Brew-specialiteiten volgens de espressomethode komt daar nog het Cold Extraction Process bij.
Het Intelligent Water System (I.W.S.) met de CLARIS Smart-filterpatroon
Koffie bestaat voor ruim 98% uit water. Vers, koud water is dan ook onontbeerlijk om een perfect koffieresultaat te behalen. Bij het verwarmen van water zet zich de kalk af die in het water zit. JURA biedt met de CLARIS-filterpatroon een intelligente oplossing:
- Deze beschermt het apparaat tegen kalkafzettingen en verlengt de levensduur ervan. - Het apparaat hoeft niet te worden ontkalkt. - Zo wordt een gelijkmatig hoge kwaliteit van het water, en dus ook van de koffie, gewaarborgd. - Het Intelligent Water System (I.W.S.) herkent automatisch of een filter is geplaatst.
Het Intelligent Water System (I.W.S.) met de CLARIS Smart-filterpatroon
Koffiespecialiteiten als cappuccino, latte macchiato en andere specialiteiten worden verfijnd met melk of melkschuim. De innovatieve melkpijpjes van JURA bereiden dankzij de revolutionaire technologie voor microschuim luchtig melkschuim met fijne poriën en een lang aanhoudende consistentie of verwarmen de melk gewoon tot de gewenste temperatuur.
Eenvoudige bediening
Volautomaten van JURA zijn zelfverklarend en eenvoudig en intuïtief te bedienen. Indrukwekkend voorbeeld: dankzij de RFID-technologie zijn filterpatroon en volautomaat draadloos met elkaar verbonden. De filter wordt automatisch gedetecteerd en de noodzakelijke instellingen aan het apparaat worden automatisch verricht.
Subliem design
Zwitsers design en Zwitserse architectuur genieten wereldwijd grote faam. JURA creëert zuivere en expressieve vormen uit edele materialen, met een buitengewoon precies fabricageproces en een compromisloze afwerking. Het resultaat zijn interieurobjecten met een krachtige en authentieke uitstraling waar de eigenaar terecht jarenlang trots op kan zijn. Elke aanraking lokt jaloerse blikken uit.
De ultieme espresso
JURA heeft het bereidingsproces volledig geperfectioneerd. Het revolutionaire impulsextractieproces (Pulse Extraction Process, P.E.P.®) optimaliseert de extractietijd door het hete water bij ristretto en espresso met regelmatige pulsen en in snelle intervallen door de koffiepoeder te persen. Hierdoor is ook bij korte specialiteiten een maximaal aroma gegarandeerd. Puur of als basis voor fantasievolle koffiecreaties – de technologie van JURA leidt altijd naar de ultieme smaakbeleving.