» » Zassenhaus Koffiemolen Santiago vraagt weinig onderhoud

Zassenhaus Koffiemolen Santiago vraagt weinig onderhoud

Geplaatst in: Algemeen, Koffie zetten | 0

Een koffiemolen als de Zassenhaus Santiago vraagt weinig onderhoud. Navraag bij Zassenhaus leerde ons dat het maalwerk zich zelf onderhoudt door de vetten en olieën die van nature in koffiebonen zitten. Belangrijk is wel niet overvette bonen te gebruiken (bonen die je tegemoet glimmen en vaak erg donker zijn van kleur).[product id=521]

Ook het bakje waar de gemalen koffie in wordt opgevangen, vraagt weinig onderhoud. Goed uitborstelen is in beginsel voldoende. Alleen in een zeer vochtige omgeving, bijvoorbeeld als de molen op de afzuigkap onder het fornuis staat zou het in theorie mogelijk zijn dat het bakje zo vochtig wordt dat gemalen koffie vochtig wordt, slecht in kwaliteit wordt en zelfs kan gaan schimmelen. Dit alles zal echter zeker niet gebeuren in normale omstandigheden, dan zullen er zeker geen problemen ontstaan.

Malen met rijst eens in de zoveel tijd, hoeft bij de Santiago’s niet. Dit werkt namelijk alleen goed bij keramische maalwerken.

Nog even de belangrijkste kenmerken van de Santiago: uitstekend maalwerk, traploos instelbaar, perfect ook voor het malen van koffie voor een goede espresso!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.