» » Melkopschuimer reinigen

Melkopschuimer reinigen

Geplaatst in: Handleidingen | 0

“Help, mijn machine schuimt het melk niet goed meer op!” Regelmatig krijgen we deze hulpkreet van onze klanten. Het melkschuim dat tot voorkort weldadig uit de melkschuimer (cappuccinatore) van de machine vloeide, lijkt te zijn verdwenen. Lauwe melk en geen schuim op de cappuccino of latte zijn het resultaat. Niet wat je wilt natuurlijk als je van cappuccino houdt!

Dus hierbij kort wat je kunt doen op het moment dat het melkschuim dun of zelfs helemaal niet op je koffie komt. Het belangrijkste? De cappuccinatore (het onderdeel op de machine waar de schuim uit komt) schoonmaken. Hoe flauw dat ook klinkt! Maar in 99 van de 100 gevallen biedt schoonmaken van de cappuccinatore de oplossing.

Hieronder een stappenplannetje:

  1. Haal de cappuccinatore van de machine
  2. Trek het kleine paddestoel achtige dopje aan de bovenzijde eraf
  3. Trek het onderste gedeelte waar de melk uitstroomt er af
  4. Trek het ronde middengedeelte uit het basisstuk
  5. Spoel en borstel alles goed af onder een lauwwarme kraan zodat nergens melkresten meer zichtbaar zijn.
  6. Als de cappuccinatore erg vies is: maak een bakje met een scheutje cappuccinatorereiniger en leg hier alle onderdelen in en laat deze weken. Doe dit zo wie zo een keer per week, gewoon een nacht laten liggen.
  7. Maak alle onderdelen goed schoon, zorg dat melkresten die in de onderdelen aanwezig zijn, verwijderd zijn
  8. Zet alles weer in elkaar.
Jura Easy Cappuccinatore
De Jura Easy Cappuccinatore in elkaar en in onderdelen.

Tot slot: de cappuccinatore klik je vaak op een koppelstuk aan de machine. Ook deze kan vervuild raken met melkresten. Deze kun je in veel gevallen van de machine draaien (tegen de klok in). Haal ook dit onderdeel even los en maak het heel goed schoon.

En, als u altijd goede melkschuim wilt hebben, maak de cappuccinatore dan bij elk gebruik aan het einde van de dag dan even op deze wijze schoon. Zo klaar!

Laat een Reactie Achter