Blog navigation

Laatste berichten

Laatste reacties

Espresso maken, een handleiding

8674 Views
10 Comments
(5)
Posted in: Handleidingen

Geef een reactie

Login to post comments

Comments

 • Folkert
  By: Folkert On 14-08-2018
  Waarderling
  5.0

  Hoewel wij de machine niet verkopen en niet helemaal kennen, heb ik begrepen dat de zetgroep van deze machine tot maximaal 16 gram koffie aankan. Dit zou bijvoorbeeld de hoeveelheid zijn die gebruikt kan worden voor een dubbele espresso. En deze worden gezet in 1 zetbeurt. (Sommige machines zetten 2x1 kop als ze een dubbele koffie maken). Als u wel twee koppen gewone koffie van goede sterkte krijgt (en daarbij ongeveer 16 gram gemalen koffie), adviseer u te onderzoeken of de programmering van de koffiehoeveelheid bij het maken van 2 espresso mogelijk is en goed is ingesteld. Het zou kunnen zijn, dat deze op de laagste maalhoeveelheid is afgesteld en daarom de waterige espresso ontstaat.

 • Herman De Maeyer
  By: Herman De Maeyer On 14-08-2018
  Waarderling
  5.0

  Ik heb een Saeco Grand Baristo. Veel mogelijkheden, maar de functie dubbele espresso werkt volgens mij niet zoals het hoort.
  Als men 2 maal op,de knop espresso drukt wordt automatisch een dubbele espresso gemaakt en dit met één maling.
  Er wordt bijbde dubbele espresso echter te veel water gedoseerd en te weinig koffie.
  34ml enkel en 77ml dubbel
  7,5gr koffie enkel en 9,8gr dubbel
  Dit geeft waterachtige koffie, of dit nu in één of twee kopjes loopt.
  Ik tracht dit probleem al sinds maart dit jaar met het Philips service center op te lossen, maar volgens hun werkt alles normaal. Maar ik denk dat ze hun apparaten niet kennen. Ze hebben maanden volgehouden dat een dubbele espresso met één maling niet kan.

 • Trudy
  By: Trudy On 06-04-2017
  Waarderling
  5.0

  Goede informatie. Ik heb een Delonghi 35.31. Hoe krijg je de koffiedrab het beste uit de filterhouder? Ik moet hard slaan, maar de drab zit erg vast, het is een lastig karwei. Ik gebruik nu een lepeltje als het met slaan niet lukt.
  Heb je een tip?

 • Gerard lut
  By: Gerard lut On 13-10-2015
  Waarderling
  5.0

  Mijn espressopads van molinairi hebben 15 bar nodig. Is dit wel juist?

 • norbert de vos
  By: Norbert de vos On 07-02-2016
  Waarderling
  5.0

  Ik heb met veel aandacht jullie artikel over de goede/correcte expresso gelezen. Hierbij toch een vraag/bemerking.
  U vermeldt : Een normale enkele espresso is ongeveer 25 tot 40 cc, waarbij gebruik wordt gemaakt van 7 gram koffie.
  Er zijn dus kleine en grotere expressos qua hoeveelheid. Vermits er telkens dezelfde hoeveelheid koffie gebruikt wordt is de grote dus minder sterk dan de kleine?
  Met dank voor de toelichting.

 • Folkert
  By: Folkert On 08-02-2016
  Waarderling
  5.0

  Beste Norbert,

  jouw interpretatie is juist. Meer water met eenzelfde hoeveelheid gemalen koffie geeft een minder sterke koffie. De genoemde cijfers in grammen en volume moet u ook zien als richtlijnen, het is aan u om voor u de lekkerste en mooiste espresso te creëren, waarbij de uwe wellicht wat meer koffie heeft (bijvoorbeeld 8 gram) en een volume van 25, 30 of 40 cc.

  Met vriendelijke groeten,

  Folkert Terpstra

 • Vincent
  By: Vincent On 02-05-2016
  Waarderling
  5.0

  Bedankt voor de gratis stukje informatie! Erg leuk om te lezen en weer wat wijzer mbt de espresso hobby!

 • Folkert
  By: Folkert On 02-05-2016
  Waarderling
  5.0

  Graag gedaan!

 • Folkert
  By: Folkert On 07-04-2017
  Waarderling
  5.0

  Dank je wel! Wat betreft het uitkloppen: ik vermoed dat je na het koffiezetten de koffie laat zitten en pas bij een volgende zetbeurt de koffie uitklopt. Hierdoor droogt de koffie door de warmte van het apparaat helemaal uit en brandt als het ware vast aan het bakje. Het beste is jezelf aan te leren direct na het zetten van de koffie, de drager uit te slaan en dan ook even schoon te spoelen en dan terug te doen. Dan laat de koffie gemakkelijk los en hoef je niet eens hard te slaan. Een zacht tikje is vaak genoeg. Bovendien zal jouw koffie lekkerder aan smaken, omdat de douche (het ontvangende gedeelte van het apparaat, waar de filterdrager ingedraaid wordt) schoner blijft. Geniet van je koffie! Folkert

 • Folkert
  By: Folkert On 19-10-2015
  Waarderling
  5.0

  Beste Gerard,

  Op de pad moet ongeveer een werkdruk van 8 tot 10 bar uitgeoefend worden. 15 lijkt mij niet juist en ik verwacht dat hier bedoeld wordt dat de maximale pompcapaciteit van de machine waarmee je de koffie zet, tenminste 15 bar moet zijn.

  groet,

  Folkert