Kopi Luwak- de meest exclusieve koffie ter wereld

Kopi_luwak

Wie herinnert zich niet de scene in “the bucketlist”, waarbij Morgan Freeman Jack Nicholson zegt dat hij Kopi Luwak wil drinken, waarbij Jack Nicholson met een vies gezicht en enige verbazing voorleest dat deze koffie wordt gemaakt van de uitwerpselen van de civetkat.

Kopi Luwak kan nu van je bucketlist

Sindsdien staat het drinken van kopi luwak bij veel mensen op hun ‘bucketlist’.  Wij hebben prachtige eerlijke kopi luwak kunnen inkopen. Alle gelegenheid om de kopi luwak nu te kopen en van je bucketlist te halen! Verzin jij het bijzondere moment hiervoor?

Wat is er bijzonder aan Kopi Luwak?

Kopi Luwak is de meest exclusieve koffie ter wereld. De koffie wordt gevonden in de bossen op Indonesië en Java. Koffiebonen die op plantages worden geteeld, worden gegeten door de civetkat, dat in de bossen rond plantages leeft. De civetkat is een marterachtig dier dat erg lijkt op een kat, maar een wat spitsere neus heeft en in het donker zijn eten bij elkaar scharrelt. De civetkat eet met name rijpe koffiebonen.

Kopi Luwak Civet kat
Civet kat in zijn natuurlijke omgeving

Het gebeurt dat civetkatten in gevangenschap koffiebessen gevoerd krijgen. Buiten het ethische aspect, blijkt deze luwak minder lekker te zijn dan de natuurlijke wijze van produceren. Dit heeft zeer waarschijnlijk er mee te maken dat het totale dieet van de civetkat de uiteindelijke rijke smaak van de koffie oplevert door de natuurlijke fermentatie in de maag en darmen van de kat.

De koffievruchten en de koffiebonen komen in de maag en reizen door de darmen van de civetkat, waarna deze het na ongeveer 24 uur uitpoept. De poep van de civetkat wordt verzameld, de bonen worden er uit gehaald, gebrand en geroosterd.

Diervriendelijk geproduceerde kopi luwak

Na enig speurwerk hebben we een leverancier gevonden die kan garanderen dat de civetkatten waar deuitwerpselen van worden verzameld, vrij rond lopen en waarvan de koffie van zeer goede kwaliteit is. Deze luwak wordt geproduceerd in de Gayo Mountains in Noord- Sumatra. De boeren die de koffie verzamelen zijn UTZ-gecertificeerd. Deze certificering verbiedt hen civetkatten in gevangenschap te houden.  Doen ze dat wel, dan verliezen zij hun certificering.

Kopi_luwak
Onbewerkte kopi luwak van de civet kat

De plantages worden eveneens bezocht door de WPA, een organisatie die de gevangenschap van civetkatten bestrijdt. De kopi luwak dit wij aanbieden is dus eerlijke koffie.

Hoe smaakt deze kopi luwak?

Door de natuurlijke fermentatie van de koffiebonen in het maag-darmstelsel van de civetkat ontstaat een buitengewoon smaakpallet. In het kopje voert eerst verfijnde ziltheid de boventoon. Vervolgens komt de volle, zachte body naar voren. Wat zo bijzonder is, is dat hierna alle tonen die in een koffie zitten, prachtig naar voren komen, met een iets kruidige nadruk. De afdronk is lekker fris.

Al met al een koffie die je gedronken moet hebben, al is het maar eens in je leven!

Bestel bij ons online kopi luwak

Kopi Luwak is bijzonder lekkere koffie, maar erg duur. Ben je op zoek naar andere, zeer smaakvolle koffies, maar wil je daar een normale prijs voor betalen, lees dan ons blogartikel over de beste koffiebonen.

Leestip: de beste koffiebonen

Tijdens de reis van de bonen, worden de bonen als het ware “bewerkt”, waardoor zij bijzondere smaakeigenschappen krijgen. Dit maakt de smaak van de luwak bonen bijzonder, zo bijzonder dat volgens velen de lekkerste koffie ter wereld is.

Omdat er niet zoveel kopi luwak wordt geproduceerd (er zijn gewoonweg niet zoveel civetkatten), is de koffie, mede door het verhaal wat er achter zit, exclusief en daarmee duur. Een kilo kopi luwak kent een prijs tussen de 250 en 300 euro.

‘It is the cat that made me do it”, waarbij Morgan Freeman in de slappe lach schiet en nog een streep door zijn bucketlist kan zetten.

Bekijk onze winkel

Aanbiedingen

Best verkopend

JURA Claris Blue Waterfilter Diemme Oro

JURA Claris Blue Waterfilter
Het JURA Claris Blue waterfilter is geschikt voor …
Diemme Oro
Diemme Miscela Oro is nu al een klassieker en is v…
JURA Reinigingstabletten
De originele JURA reinigingstabletten in de standa…
JURA Claris White Waterfilter
Het Claris White waterfilter van JURA is voor de J…
Monin Caramel Siroop
Siroop met caramel smaak. Erg lekker in koffie,…

Recenten berichten

Eén reactie op “Kopi Luwak- de meest exclusieve koffie ter wereld”

  1. Jos De Graaf schreef:

    Gedronken en gekocht op 15 augustus 2018 in een kleine koffieshop “Kopi Loewak” in George Town, Pulau Penang, Maleisië. De koffieshop schonk de koffie uit 6? verschillende bereidingswijze (Frans, kook, percolator, Zwitsers, filter,…..) Ik heb méér dan genoten van een aantal kannetjes/koppen filterkoffie. Was het de smaak? De 5 weken zonder een goede bak koffie? De aandacht en liefde bij de bereiding? De sfeer? Het personeel? Voor mij was het de koffie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *