» » In whisky en koffie gemarineerde hampunt

In whisky en koffie gemarineerde hampunt

Geplaatst in: Algemeen | 0
Hampunt whisky koffie recept
Hampunt verrijkt met heerlijke whisky en koffie smaak

Deze hampunt maak je echt onweerstaanbaar lekker door hem met whisky en koffie te marineren. Heerlijk met venkel!

Ingrediënten

  • 1 hampunt van ongeveer 1 kilo, met zwoerd
  • 100 milliliter whisky
  • 15 gram koffiebonen
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 100 milliliter witte wijn
  • 2 venkelknollen, doormidden gesneden
  • peper en zout

Bereiding

1 Meng de whisky, koffiebonen, suiker en witte wijn in een steelpan. Verwarm tot de suiker is opgelost.

2 Snijd in het zwoerd van de ham een ruitjespatroon. Leg de hampunt in een ovenschaal. Giet de warme marinade erover. Zet 8 uur weg.

3 Verwarm de oven voor op 160 °C. Bestrooi de hampunt met ruim peper en zout en zet ongeveer 1,5 uur in de oven. Bedruip de ham regelmatig met het braadvocht.

4 Kook ondertussen de gehalveerde venkelknollen halfgaar in water met zout.

5 Leg na 1 uur de venkelknollen bij de ham en zet de oven op 200 °C. Blijf af en toe bedruipen.

6 Haal de schaal na 20 tot 30 minuten uit de oven, als de hampunt mooi bruin is en de venkel gaar. Serveer met boerenbrood.

Laat een Reactie Achter