» » Entrecote met koffie-knolselderij

Entrecote met koffie-knolselderij

Geplaatst in: Recepten | 0

Je kunt heerlijk koken met koffie. Zo krijgt de knolselderij aardappelpuree in dit recept door deze te koken in ‘koffiemelk’ (zie recept) een smaakvolle dimensie. Probeer het en geniet ervan!

entrecote-knolseldrij
Koken met koffie: entrecote

Benodigdheden

  • 750 gram entrecote, 1 stuk van ongeveer 3 cm dik
  • 400 milliliter melk
  • 25 koffiebonen
  • 250 gram aardappels, in blokjes
  • 250 gram knolselderij, in blokjes
  • 8 plakjes ontbijtkoek, heel dun gesneden (ongeveer 2 mm)
  • 2 eetlepels boter
  • peper en zout

Werkwijze

1 Verwarm de melk samen met de koffiebonen in een pan. Laat op laag vuur 15 minuten trekken. Zeef dan de koffiebonen eruit.

2 Voeg de aardappel- en knolselderijblokjes toe aan de melk en kook ze gaar.

3 Verwarm de oven voor op 160 °C. Laat de plakjes ontbijtkoek op een bord 10 minuten in de oven drogen. Let op: ze worden pas krokant als ze weer afgekoeld zijn. Draai de oven naar 140 °C.

4 Prak de aardappel en knolselderij met een vork tot een smeuïge massa (afgieten is meestal niet nodig, omdat de meeste melk wordt opgenomen door de groenten). Voeg eventueel nog extra melk toe. Breng op smaak met peper en zout.

5 Smelt de boter in een koekenpan. Bestrooi de entrecote met peper en zout en bak hem aan beide kanten bruin.

6 Zet de pan daarna 10 minuten in de oven, of tot de gewenste gaarheid is bereikt. Snijd het vlees in dikke plakken.

7 Verdeel de puree over de borden. Steek er 2 plakjes gedroogde ontbijtkoek in en leg het vlees erbij.

Heb je dit recept gemaakt? Laat ons dan ook weten wat je er van vond!

Laat een Reactie Achter