Agust Brasile ESE espressopads

Aroma's van amandel - karamel - cacao

De hoge heuvels van Sul de Minas bieden ideale omstandigheden voor de koffieteelt en produceren enkele van de beste koffiesoorten van Brazilië.Agust Brasile Middelkrachtig, iets zoet en rond. Zeer smaakvol als espresso of als cappuccino. Lang aanwezige smaak. 18 of 50 stuks

€ 22,11
Product is beschikbaar met verschillende opties

 

Gratis verzending v.a. €50

 

Vertrouwd shoppen met Webwinkel Keur

 

9 / 10 (2190 beoordelingen)

 

Vaste-klanten korting

De hoge heuvels van Sul de Minas bieden ideale omstandigheden voor de koffieteelt en leveren enkele van de beste koffiesoorten van Brazilië op.

Het gebied waar de plantage zich bevindt, staat bekend als "Vertentes", omdat het een grens vormt tussen twee zeer belangrijke stroomgebieden in Brazilië: het stroomgebied van de Grande-rivier (die naar het zuiden stroomt) en het stroomgebied van de São Francisco-rivier (die naar het noordoosten stroomt).

Henrique Dias Cambraia, boer van Fazenda Samambaia, schrijft het succes van zijn koffie toe aan een combinatie van verschillende factoren, waaronder niet in de laatste plaats: de geografische ligging van de boerderij; een bekwaam technisch beheer van de plantages met geïndividualiseerde fytosanitaire controles van de plantvelden; voortdurende opleiding op basis van programma's voor totale kwaliteitscontrole; en, last but not least, de betrokkenheid van het hele team dat op de boerderij werkt.

Henrique zet zich niet alleen in voor de productie van koffie van hoge kwaliteit, maar ook voor de teelt ervan op een sociaal verantwoorde en ecologisch duurzame manier, waardoor het bedrijf in de loop der jaren verschillende prijzen in de wacht heeft gesleept, waaronder de Cup of Excellence, een van de belangrijkste kwaliteitsprijzen in zijn land van oorsprong.

Op zintuiglijk niveau vertegenwoordigt deze koffie de eenvoud van Braziliaanse koffies, terwijl hij kenmerkende tonen van gedroogd fruit en karamel heeft, gevolgd door een zeer aangename nasmaak van cacao.
Oorsprong

    Land: Brazilië
    Regio: Sul de Minas
    Gebied: Campos dos Vertentes
    Fazenda: Samambaia
    Hoogte (m.slm): 1000-1100
    Proces: gepulpte natuurlijke
    Droogmethode: zongedroogd
    Variëteiten: Mondo novo, Acaià, Catucaì, Bourbon

Agust
8010293251487

Datasheet

Koffiesterkte
Middelkrachtig

Specifieke referenties

ean13
8010293251487