Blog navigation

Laatste berichten

Laatste reacties

De Bialetti percolator: al sinds 1933 een hit!

5045 Views
4 Comments
(5)

Geef een reactie

Login to post comments

Comments

 • Maat percolator
  By: Wiebranda On 09-04-2022
  Waarderling
  5.0

  Lees jullie info over de maten percolator en de hoeveelheid water/kofie die je dan krijgt. Fijn dat jullie hier even uitgebreid op ingaan!
  Toch twijfel ik op dit moment nog over de maat die ik ga aanschaffen.
  Bv bij de 9 kops staat 450 ml. Is dat dan inclusief of exclusief de hoeveelheid water die achterblijft in de pot? Ik las ergens dat je op plm 50 ml moet rekenen. Maar is dat dan bij elke maat percolator ongeveer dezelfde hoeveelheid die achterblijft? Of hou je meer over bij de 9 cups? Zo ja, hoeveel dan ongeveer?

  Replied by: Folkert Terpstra On 11-04-2022 Goedemorgen, je moet dan uitgaan van de inhoud van het waterreservoir, gevuld tot onder het veiligheidsventiel. Als er water achterblijft, gaat dat van het 'resultaat' af.
  Fijne dag, Folkert

 • Moka express
  By: Marcel On 06-04-2022
  Waarderling
  5.0

  Vraag :Wat is het probleem wanneer je de moka express maar tot helft vult met koffie?
  Met vriendelijke groet
  Marcel

  Replied by: Folkert Terpstra On 06-04-2022 Dan loop je de kans dat de gemalen koffie gaat zweven en het hete water langs de koffie loopt in plaats van erdoor, waardoor de aroma's niet goed worden opgenomen en de koffie slap(per) wordt.

 • Roland Versteeg
  By: Roland Versteeg On 19-09-2017
  Waarderling
  5.0

  Goedemiddag, ik zoek een setje onderhoudsringen voor onze Bialetti Fiammetta. Ik dacht dat deze 3 kops is, maar totale hoogte is 17,5 cm en het alu filterplaatje is 4,5 cm in doorsnede. Kunnen jullie deze leveren en welke moeten we dan bestellen? Ik verneem het graag, alvast hartelijk dank. Roland Versteeg

 • Folkert
  By: Folkert On 29-09-2017
  Waarderling
  5.0

  Afgaande op de afmeting van het filterplaatje hebt u dan de 3/4 kops nodig. Het onderhoudssetje voor de mokaexpress is ook geschikt voor de fiammetta. (Excuus voor het late beantwoorden). Met vriendelijke groeten, Folkert Terpstra