Previous
Next

Kopi Luwak

Niet op voorraad
€ 47,99
Incl. btw

Kopi Luwak is de beroemde en exclusieve koffie 'geproduceerd' door de civetkat. Onze Kopi Luwak is heerlijk, zeer fraaie zachte bitter en wat kruidig. Kortgeleden gebrand, dus zeer vers! Let op: de prijs geldt voor 125 gram. Diervriendelijk geproduceerd, UTZ gecertificeerd.

Eenheid

Wat is Kopi Luwak?

Kopi Luwak is de zeer beroemde koffie die gemaakt wordt van de bonen van koffiebessen die door de Civetkat zijn opgegeten, waarna de bonen in de mest zijn terug te vinden en handmatig worden vergaard. Door de fermentatie van de bonen in het maag-darmkanaal krijgen de Kopi Luwak-bonen een zeer specifieke smaak, die volgens velen tot de lekkerste koffiesmaak behoort die bestaat. Voor u nu ook de mogelijkheid om deze unieke koffie te proberen, een echte koffieliefhebber moet toch eens in zijn leven Kopi Luwak gedronken hebben!

Liever gemalen Kopi Luwak?

De Kopi Luwak kopen we in als koffiebonen. Wij kunnen de Kopi Luwak ook voor u malen.  Als u aangeeft voor welke zetvorm u de koffie wilt gebruiken, kunnen wij deze voor u malen. Meldt u dit svp even in het opmerkingenveld bij uw bestelling. Als we de koffie voor u malen, is het wel belangrijk dat u deze zo kort mogelijk na ontvangst gebruikt, bij voorkeur binnen enkele dagen. Natuurlijk kunt u wat langer wachten, maar de smaak wordt dan wel wat minder: door het malen veroudert de koffie sneller dan wanneer de koffie als boon is verpakt.

Ideale maalgraad

De ideale maalgraad van Kopi Luwak is gelijk aan die van andere koffiebonen. Ons advies is:

 • cafetière: grove maling
 • filterkoffie of bij opschenken: middelfijne maling
 • moka (bijv Bialetti) of percolator:  fijne maling
 • Espresso: zeer fijne maling

Met welke machine te zetten

U krijgt een erg lekkere koffie als u deze als filterkoffie zet. Maar ook als espresso is de Kopi Luwak spectaculair. Uiteraard kunt u de koffie ook zetten in een percolator of cafetière. Ook dan is deze koffie enorm lekker, met zijn kenmerkende kruidigheid en perfecte balans tussen fris en bitter.

Kopi Luwak drinken

Drink de Kopi Luwak bjj voorkeur zonder toevoegingen als suiker en melk. Op die manier kunt u genieten van de optimale smaakbeleving van deze bijzondere koffie!

De koffie kan ook in een volautomaat, maar dit is wel minder ideaal. U kunt het beste van de Kopi Luwak genieten in een schone machine waarbij u geen contaminatie heeft andere koffie. U dient u zich er bovendien bewust van te zijn bij het vervangen van de oude koffie door de Kopi Luwak tussen de molen en de zetgroep bij de meeste machines enkele porties voorgemalen koffie liggen en de zetgroep koffieresten kan bevatten. Deze vooraf schoonmaken komt de smaak zeer ten goede.

Dosering

Bij de dosering van Kopi Luwak kunt u de hoeveelheden aanhouden die passen bij uw zetmethode. Voor espresso en filterkoffie is dat ongeveer 7 gram. In een volautomaat zal dat ongeveer 9 gram zijn, maar uw apparaat zal dit automatisch voor u afmeten. Bij de percolator dient het filterbakje af te vullen zoals u dat gewend bent. Voor de cafetière doseert u met de bijde cafetière geleverde maatschep de juiste hoeveelheid.

Zetadvies

Omdat Kopi Luwak misschien wel de lekkerste en zeker een van de duurste koffies ter wereld is, is het goed om het zetten van de koffie zo goed mogelijk te doen.

We geven u daarom voor Kopi Luwak graag het volgende zetadvies:

 1. Gebruik vers en schoon water. Spoel de machine door om de boiler of thermoblok ook van vers water te voorzien.
 2. Gebruik een zo schoon mogelijke machine. Spoel alle onderdelen van de machine goed af met heet water, zodat deze geen luchtjes bevatten.
 3. Zorg er voor dat de machine op temperatuur is. Zet hem ruim van te voren aan, zodat deze kan doorwarmen. Zorg ook dat de filterdrager of koffiepot goed warm zijn.  
 4. Wees er zeker van dat het water om de koffie mee te zetten op de juiste temperatuur is. Te koud water leidt tot onderextractie.
 5. Gebruik niet tè heet, bijvoorbeeld kokend, water. Te heet water leidt tot bittere koffie. Een temperatuur van 95 graden Celsius, plus min 2 graden is een goede richtlijn.
 6. Bewaar de kopi Luwak niet in de koelkast of vriezer. Koffie neemt snel andere geurtjes op (salami, prei) of wordt vochtig.
 7. Gebruik gemalen Kopi Luwak bij voorkeur binnen enkele dagen na ontvangst.

Alternatief?  

Kopi Luwak is door de wijze waarop zij wordt geproduceerd uniek. Exclusief en smaakvol. Pure smaakbeleving, licht kruidig en een zeer goede balans tussen zoet en fris. Er is meer goede koffie, maar geen enkele is door de Civet-kat ‘geproduceerd’.  Een slokje nemen, ogen dichtdoen, smaak beleven en u bent op Java…

Verantwoorde herkomst

Onze Kopi Luwak is gecertificeerd diervriendelijk geproduceerd.

Kopi Luwak drinken is dus een exclusieve, niet te kopiëren smaakbeleving!

Niet voor Nespresso of Senseo

Kopi Luwak is zo'n exclusieve koffie, dat deze alleen gemalen of in bonenvorm is te verkrijgen. Nespresso of Senseo hebben zich er nog niet aan gewaagd deze koffie te produceren en zullen dit waarschijnlijk ook niet doen. Niet voor niets geldt voor het bereiken van een optimaal koffiegenot, Kopi Luwak, what else....

Referentie 7442925897823 Categorie Koffiebonen Merk Kopi Luwak

Als je tijdens het afrekenproces een account aanmaakt, spaar je automatisch vaste klanten korting. Deze korting kun je gebruiken bij de eerstvolgende of een latere bestelling. Hieronder staat het spaarbedrag. Als hier niets staat, dan is geen korting van toepassing omdat al een aanbieding van toepassing is op het product.