Previous
Next

Vida Battistino koffiebonen

Niet op voorraad
€ 26,95
Incl. btw

Biologische fair trade koffiebonen voor een heerlijke middelkrachtige koffie van hoge kwaliteit. Vol van smaak, goed in balans, filmend, met een frisse afdronk. Een ronde koffie vol fruit, uitstekend als basis voor espresso, de gewone Hollandse kop of als basis voor cappuccino. Zak met 1000 gr.

Eenheid

Heerlijke middelkrachtige koffie met een Zuid-Italiaanse touch. Vol van smaak met hints van donkere chocolade gecombineerd met citrus. Deze uitstekende koffie van brander Michele Battista is biologisch en fairtrade.

Halverwege de vorige eeuw begon hij met het branden van koffie.  Na eerst alleen groene bonen verkocht te hebben, kocht hij kort na de Tweede Wereld oorlog een kleine 5 kg brander. Enkele jaren vond hij de basis van zijn bekroonde Battista melange. In 2010 leidde dit tot een gouden medaille, uitgereikt door het Internationale instituut van koffieproevers.

De bakermat van Battista ligt in het zuiden van Italië, in Triggiano, in de hiel van de laars, vlak onder Bari. In de vele restaurants in de omgeving van Bari genieten velen dagelijks van de perfecte espresso Battista. Het geheim bij Battista zit sinds jaar en dag in de inkoop van perfecte groene bonen en de ambachtelijke wijze van branden.  

Vandaag de dag leidt Giuseppe’s zoon, Michele de branderij. Samen met zijn zonen Mirko en Giuseppe jr produceert de branderij op maatschappelijk verantwoorde wijze zeer mooie koffies. Die maatschappelijke verantwoordelijkheid uit zich in deze prachtige biologische en fairtrade Vida Battistino koffie.

Deze koffie wordt niet langer in een blik geleverd, maar in een zak.

Specifications

Geschikt voor espresso Zeer geschikt
Geschikt voor gewone koffie Geschikt
Geschikt voor cappuccino Zeer geschikt
Koffiesterkte Middelkrachtig tot sterk
Geschikt voor volautomaat Geschikt
Keurmerk Biologisch en Fairtrade
Referentie 8022293910035 Categorie Koffiebonen Merk Battista

Als je tijdens het afrekenproces een account aanmaakt, spaar je automatisch vaste klanten korting. Deze korting kun je gebruiken bij de eerstvolgende of een latere bestelling. Hieronder staat het spaarbedrag. Als hier niets staat, dan is geen korting van toepassing omdat al een aanbieding van toepassing is op het product. 

Volumekorting

Aantal Stukprijs U bespaart
3 € 26,41 Tot € 1,62
6 € 25,60 Tot € 8,09
10 € 24,79 Tot € 21,56