Pink Moka Brasil Santos Koffiebonen Fine Cup Cerrado

Direct leverbaar
€ 20,95
Incl. btw
  • Pink Moka Brasil Santos Koffiebonen Fine Cup Cerrado
  • Single Origin
  • Versgebrand = veel aroma's
  • Romig, rond, middelkrachtig, tonen van amandel en honing
  • Uit eigen branderij 'Pink Moka'
  • Kracht: 6/10
  • 100% arabica

Eenheid

Deze koffie hebben we vers gebrand op onze Kuban koffiebrander. Een delicate en langaanhoudende koffie met een siroopachtige, ronde textuur met tonen van amandel en de zoetheid van honing. Een koffie die de meeste mensen echt lekker zullen vinden.

Deze koffie wordt geproduceerd onder heet Rainforest Alliance Label, waarbij naast aandacht voor omgeving, mens en milieu, ook geïnvesteerd wordt in een duurzame productie van koffie te komen, waarbij de sociale kant niet wordt vergeten: zo wordt er onder andere geïnvesteerd in welzijn, tandzorg en onderwijs voor alle kinderen van de mensen die zij in dienst hebben. De afgelopen jaren is ook veel geïnvesteerd om zeer goede koffie te verbouwen, iets waar we allemaal van kunnen genieten met deze heerlijke Brasil Santos!

Hieronder geven we je graag de details:

Naam: Brasil Santos
Type: Arabica
Herkomst: Brazilië
Graad: NY 2/3
Variéteit: Red Catuai
Regio: Cerrado
Screen Size: 15
Proces: Natural

Ontdek al onze versgebrande koffiebonen of geniet van Premium Italiaanse koffiebonen. Kies jouw perfecte kop koffie vandaag nog!

Deze 100% arabica biedt je een zachte romige en fudgy koffie met veel smaak door de zeer goede body.

100% arabica met tonen van amandel en honing

Rond, middelkrachtig, iets zoet

Brazilië is een van de grootste exporterende koffielanden. Dat dit land zo succesvol is op dit gebied heeft te maken met de kwaliteit van de koffie die er vandaan komt. Deze is vaak rond en middelkrachtig en heeft smaakeigenschappen die veel mensen aanspreken. Dat geldt ook voor deze Brasil Santos: de smaak is rond en aansprekend. Doordat we gekozen hebben voor de kwaliteit ‘Fine Cup’ is deze Brasil lekkerder dan de normale (Good Cup) en dat proef je ook in je kopje: Een delicate en langaanhoudende koffie met een siroopachtige, ronde textuur met tonen van amandel en de zoetheid van honing.

Goed met alle zetmethoden

We hebben deze koffie uitgebreid geproefd met alle zetmethoden en vonden hem uitstekend. We zijn wat langer doorgegaan op onze horeca machine en onze volautomaten. Ook op deze machine doet de koffie het zeer goed als espresso en gewone kop koffie. Ook voor latte en cappuccino is deze koffie geschikt. De koffiesmaak blijft mooi overeind.

Hou je echter van een echt stevige cappuccino of latte, kijk dan eens naar onze Peru.

Rainforest Alliance

Deze koffie wordt geproduceerd onder heet Rainforest Alliance Label, waarbij naast aandacht voor omgeving, mens en milieu, ook geïnvesteerd wordt om tot een duurzame productie van koffie te komen. Hierbij wordt de sociale kant niet vergeten: zo wordt er onder andere geïnvesteerd in welzijn, tandzorg en onderwijs voor alle kinderen van de mensen die zij in dienst hebben. De afgelopen jaren is ook veel geïnvesteerd om zeer goede koffie te verbouwen, iets waar we allemaal van kunnen genieten met deze heerlijke Brasil Santos.

Merk:

Pink Moka

Soort:

Brasil Santos Fine Cup Coban

Kracht:

6/10 - zacht tot medium

Cafeïnegehalte

medium

Smaaktonen:

amandel, iets zoet, honing

Gebrand in:

Nederland

Prijscategorie:

Gemiddeld

Certificering:

Rainforest Alliance

Boonsoort:

100% arabica

Samenstelling:

Single origin

Oorsprong:

Brazilë

Continent:

Zuid-America

Branding:

Medium roast

Verwerkingsmethode:

Natural

Vetheid op boon:

Zeer laag

Espresso

geschikt

Cappuccino

geschikt

Gewone koffie

zeer geschikt

Latte macchiato

geschikt

Volautomaat

zeer geschikt

Filterdrager (piston)

zeer geschikt

Moka

zeer geschikt

Drip

geschikt

Chemex

geschikt

Cafetière

zeer geschikt

Koffiebranderij Pink Moka is een kleine ambachtelijke specialty coffee brander, gevestigd aan de rand van de Veluwe. De branderij specialiseert zich sinds jaren in het branden van kwaliteitskoffie. Hiervoor gebruikt zij de Slow Roasting methode, waarmee de smaken van de ongebrande koffiebonen zich tot perfectie ontwikkelen. De branderij wordt geleid door Folkert Terpstra die zelf alle brandingen doet. Zijn niet-aflatende streven naar het beste uit elke ongebrande boon te halen leidt ertoe dat elke zak Pink Moka koffie én perfect ontwikkeld én enorm smaakvol is.

Slow Roasting - 'Goede dingen komen toe aan hen die wachten'

Langzaam gebrande koffie wordt veel langer op lagere temperaturen gebrand. De uitspraak geldt ook voor het branden van koffie.
Door langzaam te branden kan de koffie zich beter ontwikkelen.

Elke individuele koffieboon heeft ongeveer 700 smaakstoffen en suikers die zich goed moeten ontwikkelen. Het langzame brandproces maakt het mogelijk verschillende smaakstoffen te accentueren en te onderdrukken en de karamelisering van suikers te optimaliseren tijdens de kritieke fasen van de ontwikkeling van de branding.

Het resultaat is dat langzaam gebrande koffie een evenwichtigere, zoetere en zachtere afdronk heeft. Langzaam branden vermindert ook de zuurgraad die inherent is aan koffie, wat een extra bonus is (vinden wij).

Bestellingen op werkdagen vóór 16:00 uur, mits op voorraad, versturen wij dezelfde dag.

Binnen 14 dagen kun je je bestelling retourneren. Het artikel dient ongebruikt te zijn en, voor zover mogelijk, verpakt in de originele verpakking.

Na ontvangst van jouw retour maken we zo spoedig mogelijk het aankoopbedrag aan je over.

Referentie 7442925911956 Categorie Vers gebrande koffiebonen Merk Pink Moka

Als je tijdens het afrekenproces een account aanmaakt, spaar je automatisch vaste klanten korting. Deze korting kun je gebruiken bij de eerstvolgende of een latere bestelling. Hieronder staat het spaarbedrag. Als hier niets staat, dan is geen korting van toepassing omdat al een aanbieding van toepassing is op het product. 

Volumekorting

Aantal Stukprijs U bespaart
3 € 20,53 Tot € 1,26
6 € 19,90 Tot € 6,28
12 € 19,27 Tot € 20,11