Canton Tea Dragon Well losse thee

2818364

Canton Tea

  • Deze heerlijk biologische Dragon Well wordt verbouwd in de bergen van de Zhejiang provincie in de buurt van Long Jing, het beroemde dorp waar deze thee oorspronkelijk vandaan komt.
  • Een sublieme groene thee.
  • U ontvangt 50 gram.

Lees meer >

Direct leverbaar


€ 13,75 incl. BTW


Meer informatie

Maakproces

De groene theeblaadjes worden jong geplukt. Hierna worden ze naar het dorp gebracht waar geschoolde theemeesters hun  hun blote handen gebruiken om de thee op traditionele wijze aan te drukken in een hete, droge wok. Hierdoor stopt de oxidatie. Bovendien garandeert het dat de thee de tonen draagt van net gemaaid gras, afgerond met een zachte notige smaak.

Een klassieke Chinese thee

Dragon Well is een erg belangrijke thee in de Chinese cultuur, en u moet hem echt geproefd hebben als u de echte ervaring wil hebben van Chinese thee. Een echte Long Jing kan alleen komen uit Hangzhou in de Zhejiang provincie. Het maken van deze thee vereist thee masters, meestal over de 50 jaar oud, die de bladeren in een hete wok drukken met de hand.
Dragon Well is beroemd door de kenmerkende afgeplatte bladeren, een sterk aroma en een diep, lang aanhoudende smaak. Hoe geler de bladeren zijn, hoe beter. Als de bladeren geel zijn zit er weinig chlorofyl (dat de oxidatie stimuleert) in en zijn de knoppen jonger. Dit is iets wat erg belangrijk is en zorgt ervoor dat Dragon Well een groene thee is met een heerlijke rijke smaak die lang aanhoudt. 

Duizend eilanden meer

De Long Jing wordt verbouwd op een kleine biologische theeboerderij op een eiland in het Qiandao Meer, ook wel bekend als het 'Duized eilanden meer'. Dit meer is door de mens gemaakt in het maoïstische tijdperk (jaren '60 van de vorige eeuw) toen een waterkrachtcentrale dichtbij werd gebouwd. Het meer overspoelde een gebied van 573 vierkante kilometer inclusief twee oude steden en 3 oude dorpen, die nu beneden in het meer liggen. Op het meer zijn meer dan duizend eilanden en het is omringd door bossen en vol met wilde dieren.
Andere namen: Dragonwell Thee, Dragon Well Thee, Lung Ching Thee, Long Jing, Longjing

Chinese naam

Long Jing 龙井绿茶

Nederlandse uitspraak Long Jing

Land

China

Origine

Nanshan dorp, Yuqian dorp, Linan, Zhejiang provincie.

Hoogte theeboerderij 800 m

Ras

De originele Long Jing theeras

Drank

Glinsterend, helder groen.

Blad De bladeren zijn helder Jadegroen en goud in de vorm van de prachtige 'yu ye' (visvormig), kenmerkend voor het authentieke Long Jing gebied.

Aroma

De thee heeft een heerlijk frisse, zoete en notige geur.

Smaakbeschrijving

Zacht, levendige smaak. Eerst proeft u de hint van citrus wat dan overgaat in de notige smaak van hazelnoten en kastanjes met een lang aanhoudende nasmaak.

Snel zet instructies

Gebruik 1 theelepel thee per 200 ml water van 65 °C. Laat 2-3 minuten trekken en gebruik minstens 3 keer.

Kenmerken

Soort verpakking Losse thee
Soort thee Groene thee

Recensies

Schrijf uw recensie

Canton Tea Dragon Well losse thee

Canton Tea Dragon Well losse thee

  • Deze heerlijk biologische Dragon Well wordt verbouwd in de bergen van de Zhejiang provincie in de buurt van Long Jing, het beroemde dorp waar deze thee oorspronkelijk vandaan komt.
  • Een sublieme groene thee.
  • U ontvangt 50 gram.

Mogelijk ook interessant voor u

30 Andere producten in dezelfde categorie: