Previous
Next

Ascaso Koffiemolen I-Steel

Levertijd 2 - 5 dagen
€ 425,00
Incl. btw

De Ascaso I-1 Steel Koffiemolen is een degelijk gebouwde koffiemolen. Sterke uitvoering met een motor van 250 watt. De molen werkt met een drukschakelaar. De filterdrager er tegen en de machine maalt. Glanzend rvs.

Afwerking

De Ascaso I-1 Steel Koffiemolen is een degelijk gebouwde koffiemolen. Hij gaat in werking op het moment dat je de filterdrager tegen de knop aandrukt, die zich logischerwijs net boven de metalen drager voor de filterdrager bevindt. De molen staat zo stevig, dat hij niet verplaatst als je de filterdrager tegen de schakelaar drukt. Je hoeft hem daarmee niet vast te houden.

De molen maakt een gemiddeld geluid, niet overdreven stil, maar ook niet erg hard. De 250 Watt motor maalt de koffie met een  toerental van 700 rpm, waarmee de koffie niet warm en bitter wordt. De maling is van een constante kwaliteit en via de uitloop valt de koffie netjes in de filterdrager.

Alle soorten malingen zijn goed bereikbaar. De juiste maalgraad voor espresso is gemakkelijk te vinden, waarbij de molen nog veel fijner afgesteld kon worden. Dit afstellen gaat traploos via een draaiknop aan de zijkant van de machine, een draai met de klok mee, stelt de platte maalschijven dichter bij elkaar, waardoor deze fijner gaan malen. De molen heeft geen tijdschakelaar, maar na enkele keren heb je al goed in de gaten hoeveel koffie je moet malen is onze ervaring.

Het huis van de molen is gemaakt van metaal. De bonenhouder kan 250 gram bonen bevatten. De bonenhouder is van doorzichtig kunststof die van de molen afgehaald kan worden, waarna deze met een sopje gereinigd kan worden. Je moet de bonen dan wel opgemalen hebben, want de stolp is niet afsluitbaar. (Je kunt de molen ook gemakkelijk omkeren en de bonen in een bakje doen).

Ook de uitloop is van metaal, waardoor je enerzijds geen last hebt van statische elektriciteit en anderzijds je op de uitloop kan tikken zonder dat er scheuren kunnen ontstaan, zoals je dat soms bij andere koffiemolens hebt.

Samengevat: deze molen is uitstekend geschikt voor degenen die naast hun espresso apparaat een niet al te dure koffiemolen wensen die stabiel maalt en stevig staat. De molen is minder geschikt om te gebruiken naast een moka, snelfilterapparaat of cafetiere, niet omdat de molen niet de juiste maling kan leveren, maar vanwege het feit dat de molen een houder voor de filterdrager heeft.

We hebben bovenstaande bevindingen verkregen door de molen zelf te testen. Deze molen staat ook voor u klaar in onze winkel, zodat u zelf de molen bij ons kunt uitproberen. Het is daarbij uiteraard geen probleem als u uw eigen espressomachine hiervoor zou willen meenemen.

Ook verkrijbaar in een RVS matte uitvoering.

Afmetingen(HxBxD): 340x120x225mm
Inhoud bonenreservoir: 250 gram
Gewicht: 4,8 kg
Materiaal behuizing: glanzend RVS
Vermogen: 250 W
Garantie: 24 maand(en)
Onze leverancier: Euroquick Nederland.

Referentie 8435172664002 Categorie Koffiemolens Merk Ascaso

Als je tijdens het afrekenproces een account aanmaakt, spaar je automatisch vaste klanten korting. Deze korting kun je gebruiken bij de eerstvolgende of een latere bestelling. Hieronder staat het spaarbedrag. Als hier niets staat, dan is geen korting van toepassing omdat al een aanbieding van toepassing is op het product.