Beschrijving
Een macaron is een suikergoed met als hoofdingrediënt amandelpasta. Het heeft een basis van meringue gemaakt van eiwitten, amandelbloem en suiker. De Franse macaron verschilt met de traditionele macaron in de zin dat de Franse gevuld is met boter of room. Hierdoor wordt de Franse macaron een soort sandwich koekje. Er zijn vele verschillende smaken macarons, variërend van traditioneel (framboos, chocolade) tot exotisch (truffel, macha thee). Een macaron is zowel zacht als krokant, subtiel en onweerstaanbaar, en is hierdoor één van de meest populaire Franse delicatessen.
Toepassingen
- Lattes
- Melkdranken
- Koffiedranken
- Chocoladedranken
- Mocha's
- (IJs)thee
- Dessert dranken
- Cocktails
- Culinair
Smaakomschrijving
Aroma van amandel met noten van vanille, biscuit en suiker; romig en boterige smaak met een langaanhoudende nasmaak van macaron en noten van amandel.
Kleur
Helder met een gouden gloed.
Tips
Monin Macaron siroop is een erg veelzijdig product; je kan er een simpele latte mee maken, maar ook een meer ingewikkelde martini; de perfecte combinatie van biscuitsmaak en amandelgeur geeft een magische touch aan uw cocktail. U kan de Monin Macaron siroop mengen met klassieke smaken als Monin Zwarte bes, Framboos en Chocolade of met meer delicate smaken zoals Triple Sec Curaçao en Roos. Een erg lekker recept is de Pistache Macaron Martini, afgemaakt met Monin Raspberry room.