Beschrijving
Karamel betekent gecarameliseerde suiker. Het wordt gemaakt door suiker in water te smelten. Hierdoor ontstaat een rijke, plakkerige, zoete vloeistof die in kleur varieert van amber tot donkerbruin. Karamel is verkrijgbaar als snoepje, maar wordt ook vaak gebruikt als een smaaktoevoeging bij pudding, in desserts, cakes of koekjes. De smaak combineert ook goed met andere smaken, zoals bijvoorbeeld fruit.
Karamel is een siroop die thuis op de plank moet staan. Het is een van de populairste en meest veelzijdige smaken van Monin. De goud-amber gekleurde siroop kan gebruikt worden om gezoete koffies, thee of chocoladedranken te maken, of om cocktails of wodka shots te verrijken. Maar het kan ook simpelweg over ijs worden gedruppeld.
Kleur
Donker amber met kopergele glittering.
Smaakomschrijving
Krachtige, diepe geur en een heel specifieke smaak van gebrande caramel.
Tips van Monin
Monin Karamel siroop past perfect in koffie in combinatie met fruitsmaken zoals Monin appel of peer siroop. Een van de favoriete toepassingen van Monin is de caramelsiroop te combineren met Citroentaart siroop voor een perfecte milkshake.
Toepassingen
- Koffies
- Milkshakes
- Dessertdranken
Ingrediënten
Suiker (saccharose), water, aroma, voedingszuur, citroenzuur, natuurlijke kleustof E150a (caramel).
Recept:
- 2 eetlepels Caramel siroop
- 1 eetlepel Vanille siroop
- 1/3 deel espresso
- 1/3 deel warme melk
- 1/3 melkschuim
Garneer het melkschuim met karamelsnippers en presenteer het geheel met een chocolade en vanilllefudge.