Jouw Winkelwagen
Geen producten in winkelwagen
0 artikelen
€ 0,00
Verzending
Totaal
€ 0,00
Deze Honduras koffiebonen zijn van de hoogste kwaliteit die mogelijk is, grade 1. Daarmee is deze Honduras Specialty Coffee.
De koffie van deze Honduras is Strictly High Grown (SHG). Dit betekent dat de koffie boven 1.200 meter is verbouwd. De bonen groeien door de hoogte waarop de koffieplanten zich bevinden langzamer, waardoor de koffie meer voedingsstoffen krijgt en dus meer voedingsstoffen bevat. Meer voedingsstoffen betekent: meer smaak en meer gezonde organische verbindingen in de koffie.
Om de bonen uit de koffiebessen te verwijderen, zijn er verschillende methoden (wassen, natural, wet polished). De Honduras koffiebessen zijn wet processed (Gewassen) en hebben daarmee in vergelijking tot de andere methoden, de meeste de smaakelementen in de boon bewaard zodat deze verder ontwikkeld kunnen worden door het brandproces.
Wij waarderen als het gaat om de kracht van de koffie met een zeven op een schaal van 1 tot 10. Daarmee vinden we deze koffie bovengemiddeld krachtig. Met bovengemiddeld krachtig bedoelen we dat de koffie veel smaak heeft bij een gemiddelde hoeveelheid gemalen koffie én dat de bitter ervan bovengemiddeld is ontwikkeld. Deze bitter is niet scherp – daar branden we niet op - maar juist aangenaam aanwezig.
Als espresso is deze koffieboon perfect. Intense tonen van stevige melkchocolade en noten. Als je hem perfect zet, heb je veel body, een dikke cremalaag, een lang aanhoudende geur, smaak en nasmaak. De nadronk blijft vele minuten aanwezig en doet je naar een volgende kop verlangen.
Deze koffie is ook perfect als gewone kop koffie. De body geeft deze koffie - als je je koffie liever in een grotere hoeveelheid drinkt als espresso - een mooie, middel-krachtige smaak met tonen van melkchocolade , noten. Als je goed smaken kunt herkennen, proef je nog iets van braam nadat je de koffie hebt doorgeslikt. Ook hier blijft de koffie na de laatste slok fijn in je mond hangen. Je kunt gezien het lagere cafeïnegehalte van deze 100% arabica bonen, rustig meerdere koppen per dag drinken.
Omdat deze Honduras koffie een espresso met prima body levert, is deze koffie ook uitstekend in een cappuccino, latte macchiato en flat-white. De smaak combineert goed met de warme melk en het melkschuim (chocolade en noten tonen gaan goed met de romigheid van melk en dergelijke). Ook als je soja- of havermelk gebruikt heb je geen centje pijn.
Deze koffie komt uit het Noord-Westen van Honduras, uit de omgeving van Santa Rosa de Copan. Honduras ligt in Midden-Amerika, omgeven door Guatemala, El Salvador, Nicaragua. In dit deel van het land worden de mooiste koffies geteeld, die zich kenmerken door een zeer goede body en smaaktonen van chocolade, zoet en noten.
Voor versgebrande koffie van deze kwaliteit – deze koffie is een specialty coffee - is de prijs laag. Dit doen we bewust. We willen zoveel mogelijk mensen laten proeven van deze speciale koffiebonen. Door deze koffie aantrekkelijk te prijzen is jouw stap naar verse koffie minder groot.
Deze koffie branden we zo veel mogelijk on demand, in kleine batches. We willen een zo’n klein mogelijke voorraad aan houden, zodat je de koffie zo vers mogelijk drinkt.
Merk: | Koffiebranderij Dieren |
Soort: | Honduras SHG |
Kracht: | 7/10 - medium plus |
Cafeïnegehalte | medium |
Smaaktonen: | melkchocolade, noten |
Gebrand in: | Nederland |
Prijscategorie: | Gemiddeld |
Certificering: | Rainforest Alliance |
Boonsoort: | 100% arabica |
Samenstelling: | Single origin |
Oorsprong: | Honduras |
Continent: | Midden-America |
Branding: | Medium roast |
Verwerkingsmethode: | Gewassen |
Vetheid op boon: | Zeer laag |
|
|
Koffiebranderij Dieren is een kleine ambachtelijke specialty coffee brander, gevestigd aan de rand van de Veluwe. De branderij specialiseert zich sinds jaren in het branden van kwaliteitskoffie. Hiervoor gebruikt zij de Slow Roasting methode, waarmee de smaken van de ongebrande koffiebonen zich tot perfectie ontwikkelen. De branderij wordt geleid door Folkert Terpstra die zelf alle brandingen doet. Zijn niet-aflatende streven naar het beste uit elke ongebrande boon te halen leidt ertoe dat elke zak Pink Moka koffie én perfect ontwikkeld én enorm smaakvol is.
Langzaam gebrande koffie wordt veel langer op lagere temperaturen gebrand. De uitspraak geldt ook voor het branden van koffie.
Door langzaam te branden kan de koffie zich beter ontwikkelen.
Elke individuele koffieboon heeft ongeveer 700 smaakstoffen en suikers die zich goed moeten ontwikkelen. Het langzame brandproces maakt het mogelijk verschillende smaakstoffen te accentueren en te onderdrukken en de karamelisering van suikers te optimaliseren tijdens de kritieke fasen van de ontwikkeling van de branding.
Het resultaat is dat langzaam gebrande koffie een evenwichtigere, zoetere en zachtere afdronk heeft. Langzaam branden vermindert ook de zuurgraad die inherent is aan koffie, wat een extra bonus is (vinden wij).
Bestellingen op werkdagen vóór 16:00 uur, mits op voorraad, versturen wij dezelfde dag.
Binnen 14 dagen kun je je bestelling retourneren. Het artikel dient ongebruikt te zijn en, voor zover mogelijk, verpakt in de originele verpakking.
Na ontvangst van jouw retour maken we zo spoedig mogelijk het aankoopbedrag aan je over.
Als je tijdens het afrekenproces een account aanmaakt, spaar je automatisch vaste klanten korting. Deze korting kun je gebruiken bij de eerstvolgende of een latere bestelling. Hieronder staat het spaarbedrag. Als hier niets staat, dan is geen korting van toepassing omdat al een aanbieding van toepassing is op het product.
error Uw beoordelingswaardering kan niet worden verzonden
feedback Rapporteer reactie
check_circle Melding verzonden
error Uw opmerking kan niet worden verzonden
Schrijf uw recensie
check_circle Beoordeling verstuurd
error Uw beoordeling kan niet worden verzonden