Previous
Next

Chocolade koffieboontjes - mokkaboontjes

Niet op voorraad
€ 5,25
Incl. btw
  • Chocolade koffieboontjes - Mokkaboontjes
  • Geniet van de heerlijke mokkasmaak
  • 150 gr.
  • Melk of puur.
Soort

De bekende mokkaboontjes in melk of puur. In zakjes van 150 gr.

Kleine chocolaatjes in boonvorm

Mokkaboontjes zijn kleine chocolaatjes gemaakt van een kern van mokkacrème omhuld met een laagje chocolade. Ze hebben meestal de vorm van een boon, vandaar de naam "mokkaboontjes". Ze zijn populair als snoep en worden vaak geserveerd bij de koffie of thee als een zoetigheid. Mokkaboontjes zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals melkchocolade, pure chocolade en witte chocolade, en soms zijn ze ook gevuld met andere smaken, zoals vanille of rum.

Zo worden mokkaboontjes gemaakt

Mokkaboontjes worden gemaakt door eerst een romige mokkacrème te maken van koffie-extract, suiker, boter en andere ingrediënten, afhankelijk van het specifieke recept. Deze mokkacrème wordt vervolgens in kleine porties verdeeld en gevormd tot boonvormen.

De boonvormige mokkacrème wordt vervolgens omhuld met chocolade. De chocolade wordt eerst gesmolten en vervolgens wordt elk mokkaboontje erin gedoopt totdat het volledig is bedekt met chocolade. Het overtollige chocolade wordt eraf geschud en de mokkaboontjes worden op een bakplaat geplaatst om uit te harden.

Uit de 19e eeuw

Zeer waarschijnlijk zijn ze voor het eerst zijn gemaakt in de 19e eeuw in Frankrijk, waar ze bekend stonden als "dragee moka" en werden gemaakt met mokkabonen omhuld met chocolade en suiker.

In Nederland zijn mokkaboontjes al meer dan een eeuw populair als snoep en worden ze vaak geserveerd bij koffie of thee. Ze werden waarschijnlijk geïntroduceerd door Franse banketbakkers die naar Nederland kwamen. Mokkaboontjes werden aanvankelijk met de hand gemaakt, maar werden later machinaal geproduceerd.

Referentie 7442925895874 Categorie Snoepjes

Als je tijdens het afrekenproces een account aanmaakt, spaar je automatisch vaste klanten korting. Deze korting kun je gebruiken bij de eerstvolgende of een latere bestelling. Hieronder staat het spaarbedrag. Als hier niets staat, dan is geen korting van toepassing omdat al een aanbieding van toepassing is op het product.