Previous
Next

Vida Battistino ESE espressopads

Niet op voorraad
€ 23,49
Incl. btw

Mooie biologische en fairtrade koffie van Battistino. 

  • Middelkrachtig
  • Volle smaak
  • Goede balans
  • Rond, vol fruit en donkere chocolade
  • Filmend en een frisse afdronk
  • Uitstekende basis voor de espresso, een gewone Hollandse kop of cappuccino

Verkrijgbaar in 18 of 50 st. (standaardhoeveelheid).

Eenheid

Dit is een (h)eerlijke en middelkrachtige koffie van hoge kwaliteit met een Zuid-Italiaanse touch. Vol van smaak met hints van donkere chocolade gecombineerd met citrus. Deze uitstekende koffie van brander Michele Battista is biologisch en fairtrade. 

Bijna 80 jaar geleden begon oprichter Gisuseppe Battista zijn koffiebranderij in het Italiaanse Triggiano, vlakbij de havenplaats Bari. Verkocht hij in eerste instantie alleen groene, onbewerkte koffiebonen, na de oorlog kocht hij een kleine koffiebrander om nog meer te kunnen bieden. Giuseppe begreep al snel dat het branden van koffiebonen werkelijk een vak is. Volgens hem het moeilijkst en tegelijk zo bepalend voor de smaak van goede koffie. Na jaren branden vond hij de basis van zijn bekroonde Battista melange. In 2010 leidde dit tot een gouden medaille, uitgereikt door het Internationale instituut van koffieproevers.

Zoals gezegd ligt de bakermat van Battista in het zuiden van Italië, in Triggiano, in de hiel van de laars, vlak onder Bari. In de vele restaurants in de omgeving van Bari genieten velen dagelijks van de perfecte espresso Battista. Het geheim bij Battista zit sinds jaar en dag in de inkoop van perfecte groene bonen en de ambachtelijke wijze van branden.  

Vandaag de dag leidt Giuseppe’s zoon, Michele de branderij. Samen met zijn zonen Mirko en Giuseppe jr produceert de branderij op maatschappelijk verantwoorde wijze zeer mooie koffies. Die maatschappelijke verantwoordelijkheid uit zich  in deze prachtige biologische en fairtrade Vida Battistino koffie.

Referentie 8022293732217 Categorie ESE pads Merk Battista

Als je tijdens het afrekenproces een account aanmaakt, spaar je automatisch vaste klanten korting. Deze korting kun je gebruiken bij de eerstvolgende of een latere bestelling. Hieronder staat het spaarbedrag. Als hier niets staat, dan is geen korting van toepassing omdat al een aanbieding van toepassing is op het product.