Previous
Next

Pink Moka Nicaragua Koffiebonen

Direct leverbaar
€ 20,95
Incl. btw
  • 100% arabica
  • Deze koffie biedt je een romige espresso, zachte cappuccino, milde koffie
  • Rainforest Alliance
  • Uit eigen koffiebranderij 'Pink Moka'
  • Zoet, romige caramel, fudge, melkchocolade
  • Intensiteit: 5/10.
Eenheid

Deze 100% arabica biedt je een zachte romige en fudgy koffie met veel smaak door de zeer goede body.

100% arabica met tonen van noten en melkchocolade

Zacht, rijk, uitstekende body

De beste Nicaraguaanse koffie kent een rijk smaakprofiel. Deze Strictly High Grown koffie is zacht en zoet en doet meteen denken aan heerlijke romige Engelse fudge (zachte botercaramel). De koffie heeft een goede body: de smaken zijn vol aanwezig en de koffie doet in het geheel niet waterig aan. Je hebt een zachte koffie met veel smaak in de mond.

Versheid biedt veel aroma’s

Doordat we deze koffie in eigen branderij branden, is deze koffie zeer vers. Dat zorgt ervoor dat de koffie lekker geurt: alle aroma's zijn door zijn versheid aanwezig. Dat ruik je al bij het malen. Ook in je kopje komt je heerlijke koffiegeur tegemoet.

Beste keuze voor zachte koffie liefhebber

Wij hebben de koffie getest als espresso, gemaakt op een horeca espresso machine en als espresso en gewone koffie in een volautomaat. In beide gevallen komen de smaaktonen zeer goed naar voren. Ook als je van een zachtere latte of cappuccino houdt, is deze koffie heel geschikt. De koffiesmaak blijft goed aanwezig.

Mild, maar zeer rijk

We vinden de koffie uitstekend geschikt voor een zachte, zoete, romige espresso, een zachte cappuccino en een heerlijke zoete, fudgy kop koffie. Zoals gezegd: de koffie kent een uitstekend body, dus ook als je van een wat sterkere koffie houdt, zul je verrast zijn hoe rijk deze koffie van smaak is. Mild, maar zeer rijk van smaak!

Per 250 of 1000 gram

Deze Pink Moka Nicaragua SHG koffie is verkrijgbaar in zakken van 250 of 1000 gram.

Als je van een wat zachtere koffie houdt, dan is dit waarschijnlijk jouw koffie!

Merk:

Pink Moka

Soort:

Nicaragua SHG

Kracht:

5/10 - zacht tot medium

Cafeïnegehalte

medium

Smaaktonen:

vanille, caramel, room, boterfudge

Gebrand in:

Nederland

Prijscategorie:

Gemiddeld

Certificering:

Rainforest Alliance

Boonsoort:

100% arabica

Samenstelling:

Single origin

Oorsprong:

Nicaragua

Continent:

Midden-America

Branding:

Medium roast

Verwerkingsmethode:

Gewassen

Vetheid op boon:

Zeer laag

Espresso

geschikt

Cappuccino

geschikt

Gewone koffie

zeer geschikt

Latte macchiato

geschikt

Volautomaat

zeer geschikt

Filterdrager (piston)

zeer geschikt

Moka

zeer geschikt

Drip

geschikt

Chemex

geschikt

Cafetière

zeer geschikt

Koffiebranderij Pink Moka is een kleine ambachtelijke specialty coffee brander, gevestigd aan de rand van de Veluwe. De branderij specialiseert zich sinds jaren in het branden van kwaliteitskoffie. Hiervoor gebruikt zij de Slow Roasting methode, waarmee de smaken van de ongebrande koffiebonen zich tot perfectie ontwikkelen. De branderij wordt geleid door Folkert Terpstra die zelf alle brandingen doet. Zijn niet-aflatende streven naar het beste uit elke ongebrande boon te halen leidt ertoe dat elke zak Pink Moka koffie én perfect ontwikkeld én enorm smaakvol is.

Slow Roasting - 'Goede dingen komen toe aan hen die wachten'

Langzaam gebrande koffie wordt veel langer op lagere temperaturen gebrand. De uitspraak geldt ook voor het branden van koffie.
Door langzaam te branden kan de koffie zich beter ontwikkelen.

Elke individuele koffieboon heeft ongeveer 700 smaakstoffen en suikers die zich goed moeten ontwikkelen. Het langzame brandproces maakt het mogelijk verschillende smaakstoffen te accentueren en te onderdrukken en de karamelisering van suikers te optimaliseren tijdens de kritieke fasen van de ontwikkeling van de branding.

Het resultaat is dat langzaam gebrande koffie een evenwichtigere, zoetere en zachtere afdronk heeft. Langzaam branden vermindert ook de zuurgraad die inherent is aan koffie, wat een extra bonus is (vinden wij).

Bestellingen op werkdagen vóór 16:00 uur, mits op voorraad, versturen wij dezelfde dag.

Binnen 14 dagen kun je je bestelling retourneren. Het artikel dient ongebruikt te zijn en, voor zover mogelijk, verpakt in de originele verpakking.

Na ontvangst van jouw retour maken we zo spoedig mogelijk het aankoopbedrag aan je over.

Referentie 7442925919938 Categorie Vers gebrande koffiebonen Merk Pink Moka

Als je tijdens het afrekenproces een account aanmaakt, spaar je automatisch vaste klanten korting. Deze korting kun je gebruiken bij de eerstvolgende of een latere bestelling. Hieronder staat het spaarbedrag. Als hier niets staat, dan is geen korting van toepassing omdat al een aanbieding van toepassing is op het product.