E61-groep

Wat is een E-61 groep?

De E61 groep verwijst naar de zetgroep die in 1961 door Faema werd geïntroduceerd en sinds die tijd als standaard geldt voor de hedendaagse espressotechniek. Uniek aan deze zetgroep is dat deze op een voortreffelijke wijze de watertemperatuur weet te beheersen voor het maken van de espresso. Door deze uitstekende temperatuurbeheersing, worden tijdens het zetproces alle smaakstoffen voor een perfecte espresso uit de koffie gehaald, wat leidt tot optimale smaak. Belangrijk voor de goede temperatuurbeheersing is ook het gebruikte metaal van de zetgroep, maar ook de omvang ervan. De ruim 4 kg zware zetgroep zorgt er mede voor dat eenmaal goed warm, de temperatuur bij het zetten niet kan fluctueren. Bijzonder aan de E61 zetgroep is ook dat de zetgroep zelf puur mechanisch werkt, er zijn dus geen elektrische onderdelen aanwezig. Hierdoor is de zetgroep, bij normaal onderhoud, nagenoeg onverslijtbaar.

Terug naar de lijst