Georgia Ramon

Georgia Ramon is het merk van de Duitse chocolademaker Georg Bernardini. Hij publiceerde enkele jaren geleden het standaardwerk “Chocolate – the reference standard”.   In dit boek schrijft hij tal van wetenswaardigheden over chocolade. Maar hij is vooral beroemd geworden over de recensies die hij schreef over chocoladerepen van over de gehele wereld.

Georgia Ramon is later, samen met zijn vrouw, zelf chocolade gaan maken. En als je weet hoe het moet en ook weet hoe goede chocolade moet smaken, dan moet je ook zelf goede chocolade maken. En dat doet hij dan ook.

Perfecte bean to bar chocolade

Pure repen zonder toevoegingen aan de chocolade. Bean to bar: van cacaoboon direct naar chocolade reep, zonder melangeren. Zonder bonen van verschillende herkomst samen te voegen. Soms wel met een extra ingrediënt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan koffie of zeezout.

We hebben de mooiste chocolade repen van Georgia Ramon in het assortiment opgenomen. De 70% Congo, de 80% Haïti, de 70% Halen Mon met zeezout, de 60% Brasilien Melkchocolade en de 55% melkchocolade met koffiestukjes. Alle repen van Georgia Ramon zijn biologisch en veel zijn voorzien van het fairtrade logo!

Bestel je Georgia Ramon Chocolade bij De Koffiethuiswinkel.