Canton Tea Yellow Gold Oolong

Canton Tea Co

  • Aromatische, zachte, gemakkelijk te drinken Oolong thee voor een scherpe prijs.
  • Verkrijgbaar per 50, 100 of 250 gram.

Lees meer >

Direct leverbaar


€ 8,45 incl. BTW

  • 50 gram
  • 100 gram
  • 250 gram


Meer informatie

De Yellow Gold Oolong is aromatisch, zacht en gemakkelijk te drinken. Het plantje is geel met groene bladeren die een gouden drank produceren. De bladeren kunnen meerdere malen toegediend worden, hoe vaker je het gebruikt hoe meer de smaak verandert. Het begint met een fruitige smaak die geleidelijk steeds meer begint te smaken naar een zoet bloemendrankje. 

Yellow Gold is één van de vier beroemde Anxi theebereiders. De thee kan herkend worden aan de gele stengels. Dit is één van de weinige theeën die nog op traditionele wijze bereid wordt; oolongthee is zo populair dat het tegenwoordig vaak op een industriële schaal wordt gemaakt.

Het proces

Het maakproces begint met het drogen van de thee in een gekoelde ruimte, daardoor komen de natuurlijke geuren van de thee naar boven. Daarna worden de bladeren voorzichtig getuimeld, zodat de randen van de bladeren kneuzen. Hierdoor wordt een lichte oxidatie mogelijk gemaakt. De bladeren worden dan verhit, waardoor de enzymen stoppen met oxideren.

Het vormen van de thee begint nu. De thee wordt verpakt in katoenen zakjes en worden voordat ze gerold en gekneden worden eerst dichtgebonden. Hierdoor vormen de bladeren in het zakje zich langzaam tot een bolvorm en worden daarna gebakken om de thee de uiteindelijke smaak te geven. Het is vrij gebruikelijk de thee nog een keer te bakken voordat het geleverd wordt. 

De bereide thee heeft de kenmerkende bolvorm, ook wel bekend als 'libelle hoofd'. De bol ontvouwt zich langzaam bij het verhitten waarna de smaken vrij komen. En de paarse kleur op het blad geeft aan waar het kneuzen en de oxidatie plaatsvond. De oxidatiegraad is laag, zo'n 15%, en hierdoor is de drank licht en groenig in kleur, met een heerlijk bloemige geur en smaak. 

Andere namen

Huang Jin Gui Wu Long, Golden Osmanthus Oolong

Chinese naamHuang Jin Gui 黄金桂乌龙茶

Nederlandse uitspraak

hoeang djin goe-ie                          

Land

China

Origine

Anxi landgoed, Fujian provincie.

BladDe bladeren zijn licht gebold en gedraaid, licht goud-groen.
AromaEen zoet bloemige geur die lijkt op Osmanthus.
DrankDe drank is helder goud.
SmaakbeschrijvingGlad, makkelijk te drinken, alledaagse thee die fruitig smaakt na de eerste keer trekken en daarna steeds bloemiger wordt.
Snel zet instructiesGebruik 2 theelepels thee per kop (200 ml) water van 85 °C, laat 2-3 minuten intrekken en hergebruik daarna minstens nog 2 keer.

Kenmerken

Soort verpakkingLosse thee
Soort theeOolong thee

Recensies

Schrijf uw recensie

Canton Tea Yellow Gold Oolong

Canton Tea Yellow Gold Oolong

  • Aromatische, zachte, gemakkelijk te drinken Oolong thee voor een scherpe prijs.
  • Verkrijgbaar per 50, 100 of 250 gram.

Accessoires

30 Andere producten in dezelfde categorie: