Previous
Next

Canton English Breakfast - 150g losse thee

Direct leverbaar
€ 10,99
€ 8,24
Incl. btw

De regio van elke thee biedt verschillende tonen: Keniaanse bladeren hebben een gouden tint, Assam voegt moutigheid toe, Rwandese thee maakt het rijk en zacht en Yunnan Chinese thee geeft een donkere cacao smaak. De thee heeft een volle body en een heldere, plezierige smaak. Traditionals zullen er zeker van genieten dat u niet meer terug wilt naar een gewone English Breakfast.

Ingrediënten: Zwarte thee (Camellia sinensis)

Vakkundig samengesteld in het Verenigd Koninkrijk door Canton.

U ontvangt een zak met 150 gram losse thee.

Meet voor één kopje 4 gram (ongeveer 2 theelepels) af in uw theepot of beker. Verwarm 250 ml water tot 95°C. Giet het verwarmde water over de blaadjes en laat 2 minuten trekken als je de thee zwart drinkt, en 4 minuten als je de thee met melk drinkt. 

smaak

De bladeren uit elke regio geven een uniek karakter aan de melange. De Keniaanse thee heeft een diep aroma en een mooie gouden kleur. De Rwandese thee geeft de melange een fluweelzachte textuur en een uitgesproken rijkdom, terwijl de Assam de diepe moutigheid geeft die we allemaal associëren met een echt goed Engels ontbijt.

De thee is levendig en vol, met complexe tonen van mout, vijg en cacao. Als je het eenmaal hebt geprobeerd, ga je nooit meer terug.

oorsprong

Canton English Breakfast is gecreëerd door Phil Mumby (alias The Rare Tea Hunter) en combineert op deskundige wijze hoogwaardige bladeren van tuinen die we kennen en vertrouwen - in tegenstelling tot de meeste andere English Breakfast-theesoorten die vandaag de dag op de markt zijn.

De melange bevat drie soorten Keniaanse thee, twee van de weinige tuinen die de grote, gedraaide, smaakvolle bladeren produceren die wij wilden (Kapchorua en Emrok Gardens), en de andere is afkomstig van een groep kleine boeren genaamd Makomboki in de buurt van Mount Kenya, die thee verbouwen naast andere voedselgewassen.

Vervolgens gingen we naar Rubaya Gardens in Rwanda, waar de teeltomstandigheden onberispelijk zijn - grote hoogten, hete temperaturen en vulkanische grond. Onze Assam, ten slotte, komt van Behora Garden en is een thee van hoge kwaliteit met kleine blaadjes die vroeger in het seizoen wordt geoogst voor de zoetheid en het aroma.

Soms wisselen we van tuin, afhankelijk van de kwaliteit en de beschikbaarheid, maar ons streven naar ethische en transparante theeteelt (en natuurlijk smaak) blijft hetzelfde.

Specifications

Type Zwart
Format Loose
Range Retail
Referentie 5060328933072 Categorie Canton Tea B2B Merk Canton Tea

Als je tijdens het afrekenproces een account aanmaakt, spaar je automatisch vaste klanten korting. Deze korting kun je gebruiken bij de eerstvolgende of een latere bestelling. Hieronder staat het spaarbedrag. Als hier niets staat, dan is geen korting van toepassing omdat al een aanbieding van toepassing is op het product.