Burundi Tuvugirikawa Direct Trade koffiebonen

Direct leverbaar
€ 22,95
Incl. btw
  • Direct Trade met coöperatie Tuvugirikawa
  • Draagt bij aan betere productie- en levenscultuur
  • Single origin
  • 100% arabica
  • Land van herkomst: Burundi
  • Melkchocolade, amandel, papaya
  • Soepele body, goede nasmaak, zacht tot middelkrachtig
Eenheid

Direct trade uit Burundi

Jij helpt mee

Als je deze koffie drinkt, draag je bij aan verbetering van de leefomstandigheden van boeren die in Burundi deze koffie verbouwen. Door deze koffie direct bij hen in te kopen, wordt de tussenhandel over geslagen en ontvangen zij een betere prijs. Bij het bepalen van de prijs, wordt niet naar de marktprijs gekeken, maar naar een prijs die nodig voor een goed bestaan. Ook wordt gekeken hoe met een toeslag bijgedragen kan worden aan  investeringen voor betere en duurzame productie.

Investeren naar duurzaamheid

Zo wil het bestuur van de Tuvugirikawa coöperatie investeren in de productie van biologische koffie, nieuwe bomen ter beschikking stellen van de boeren en een premie betalen aan de boeren. Deze prikkels zullen koffieboeren motiveren om te investeren en jongeren stimuleren om in de toekomst koffieboer te worden. De hogere prijs die wij betalen, helpt deze ambities waar te maken.

Zo smaakt deze koffie

Body: Zacht en soepel, gebalanceerd, ietwat fris

Zuurheid: Middel

Nadronk: Lang

Over Tuvugirikawa Koffie

Koffiecoöperatie Tuvugirikawa ligt in de provincie Kayanza, in het noorden van Burundi.Dit gebied, vlakbij de grens met Rwanda, staat bekend om zijn koffiekwaliteit. Door de hoge ligging en de vruchtbare grond zijn de teeltomstandigheden perfect. Het gebied is niet al te gecultiveerd en heeft veel bos en een hoge biodiversiteit.

Meer details over deze koffie:

LAND: Burundi

REGIO: Kayanza

SOORT: Rode Bourbon Arabica

OOGSTJAAR: 2022

GRADE: A1

HOOGTE: 1750 - 1900 m

GROND: Vulkanisch

VERWERKING: Volledig gewassen

ZEEFGROOTTE: 15

Referentie 7442925930919 Categorie Vers gebrande koffiebonen Merk Pink Moka

Als je tijdens het afrekenproces een account aanmaakt, spaar je automatisch vaste klanten korting. Deze korting kun je gebruiken bij de eerstvolgende of een latere bestelling. Hieronder staat het spaarbedrag. Als hier niets staat, dan is geen korting van toepassing omdat al een aanbieding van toepassing is op het product.