WMF10 getest: goede cappuccino voor senseoliefhebbers

Tijdens mijn vakantie is de WMF-10 binnen gekomen, een koffieautomaat gebaseerd op het Senseo systeem, maar die eigenlijk voor het overige als een gewone volautomaat fungeert. Cappuccino, Latte Macchiato, espresso, lungo en natuurlijk de gewone kop senseo, deze machine moet alles kunnen. Dat gaan we natuurlijk testen!

De "senseo" WMF10, uitgerust met een niet zichtbare witte boven en achterkant

De machine komt keurig verpakt binnen, in de bekende WMF stijl. Mooi aangezicht van de voor en zijkant van de zwarte machine. Helemaal conform de afbeeldingen die ik eerder al tot mijn beschikking had gekregen. Toch word ik enorm verrast als ik de machine uitpak: de boven- en achterkant van de machine is in wit uitgevoerd, niet helemaal zwart dus zoals ik zelf had bedacht op basis van de beschikbare plaatjes. Na er een paar keer om heen gelopen te hebben, vind ik de combinatie eigenlijk erg mooi, het witte geeft de machine iets ranks en frisheid.

Op naar mijn eerste kopje koffie. Ik haal de watertank uit de machine door aan de rechterzijde van de machine een deurtje te openen. Door aan de greep van de tank te trekken, kantelt de watertank via een gescharnierde houder naar de zijkant, waarna ik de tank kan afnemen. In de tank kan 1,6 liter, wat best behoorlijk is.

Nadat de machine is aangezet, moet de machine spoelen om het verwarmingselement met water te vullen. Een klein blauw lichtje verborgen in de spoelknop licht op om mij te stimuleren om de knop te drukken. Ik gehoorzaam en het spoelen begint. Bij het in gebruik nemen van de machine duurt dit wat langer dan normaal.

Nadat dit is gebeurd, is de machine in een ruime minuut gereed voor gebruik. Ondertussen hoor ik het vertrouwde Senseo verwarmingsgegorgel opborrelen.

Erg fraai is het rode en witte “kruis” dat oplicht tussen de vier menucomponenten zodra je de machine aanzet. Als de machine opwarmt of in slaapstand is, licht het kruis rood op, als de machine gereed voor gebruik is, fraai wit. Mooi WMF typisch ontwerp.

Ok, op naar de eerste cappuccino, ben benieuwd, want een goede cappuccino maakt of breekt dit product naar mijn mening. Ik doe het melkslangetje aan de zijkant van de machine in een pak melk, pak een cappuccino kopje en druk op de knop voor cappuccino. Ben benieuwd hoe de machine vanuit de fabriek ingesteld is.

Even verandert het witte kruis in rood waarmee de machine aangeeft dat het verwarmingselement op stoomtemperatuur wordt gebracht. Na ongeveer 15 seconden wordt het kruis weer wit (juiste temperatuur bereikt) en het melkopschuimen begint. Als mijn kopje half vol is, houdt het melkopschuimen op en met hetzelfde gemak schakelt de machine over op het produceren van de koffie. Het resultaat mag er zijn, ware het niet dat ze in Duitsland blijkbaar hele kleine cappuccini drinken, want mijn kopje is bij lange na niet vol.

Eenvoudige programmering

En dat is eigenlijk wel goed, want nu word ik gedwongen de juiste hoeveelheden melk en koffie passend bij mijn kopgrootte in te stellen in het geheugen van de machine. Tja hoe gaat dat precies….? Even zoeken in de handleiding en het is voor elkaar: deze machine is uitgerust met wat WMF de “Teach in” functie noemt. En dat werkt heel eenvoudig (gelukkig zonder dingedong): door bij mijn volgende cappuccino de knop vast te houden, start de programmeerfunctie en gaat het kruis knipperen. Vervolgens de functieknop loslaten. Als de gewenste hoeveelheid melkschuim in het kopje is, druk je op de knop, waarna het melkschuimen stopt en tegelijkertijd het koffiezetproces start. Als je dan ook de gewenste hoeveelheid koffie hebt bereikt, druk je nogmaals op de knop en klaar is de programmering! Eenvoudig en doeltreffend! Het resultaat mag er ook zijn: een warme cappuccino met mooi melkschuim en goed van smaak.

De WMF 10 kost 199 euro.

 

Bekijk onze winkel

Aanbiedingen

Best verkopend

JURA Claris Blue Waterfilter Diemme Oro

JURA Claris Blue Waterfilter
Het JURA Claris Blue waterfilter is geschikt voor …
Diemme Oro
Diemme Miscela Oro is nu al een klassieker en is v…
JURA Reinigingstabletten
De originele JURA reinigingstabletten in de standa…
JURA Claris White Waterfilter
Het Claris White waterfilter van JURA is voor de J…
Monin Caramel Siroop
Siroop met caramel smaak. Erg lekker in koffie,…

Recenten berichten

12 reacties op “WMF10 getest: goede cappuccino voor senseoliefhebbers”

 1. Folkert schreef:

  Hartelijk dank voor uw reactie!

 2. M. schreef:

  Wij hebben dit apparaat al een tijd, de koffie is prima maar het lawaai dat dit apparaat maakt is echt verschrikkelijk. Ik hoor het op zolder als er beneden iemand koffie zet. En dat ligt niet aan de ondergrond, we hebben al van alles geprobeerd. Geen goede koop voor ons!!

 3. Folkert schreef:

  Beste Chantal, bij melkschuim problemen ligt het vaak aan het schoonhouden van het slangetje en de uitloop. Probeer dit nog eens goed schoon te maken en leg deze bijvoorbeeld eens een nacht in cappuccinatorereiniger. Daarna alles goed schoonspoelen en probeer het dan nog eens. Zorg ervoor dat nergens melkresten achter blijven. Maak het melkschuimgedeelte het liefst elke dag even goed schoon, dat wil zeggen even uit elkaar halen en weer in elkaar zetten.

 4. Chantal schreef:

  Ik hoor niemand over de melkschuim…. En dat is nou juist steeds mijn probleem! Al aan mijn 2e apparaat maar ook deze doet het niet top…

 5. Ingeborg schreef:

  Voor de nederlandse gebruiksaanwijzig zie: http://www.wmf.de/fileadmin/user_upload/wmf-nl/Ordner/Gebruiksaanwijzing/Handleiding_WMF_10.pdf

 6. R Fransen schreef:

  Prima toestel, we gebruiken dit nu gedurende 3 maand elke dag voor ongeveer 8 tassen koffie en we zijn heel tevreden. Bovendien is de koffie veel warmer in vergelijking met een gewoon senseo apparaat. Fam. Fransen.

 7. Folkert schreef:

  Bedankt voor deze reactie!

 8. H.Blom schreef:

  Zeer matige prestaties van een best aardig uitziend apparaat December 2011 de eerste aangeschaft. Vriendelijke bediening bij de Bijenkorf. Apparaat; onregelmatige vulling kopjes…lekkage bovenlangs of onderdoor filterhouder…liep zomaar vast op diverse senseo filters; kreeg het water er niet door heen. Uiteindelijk ging ie 3 dagen voor de garantieperiode om was helemaal kapot. Kreeg zonder meer gelijk een nieuwe. Deze lekt ook weer onderdoor/bovenlangs de houder en als het senseofiltertje even niet goed zit krijgt ie het water er niet door. Na veel gepruts aan het filtertje of een nieuwe erin doet ie het dan weer wel….maar….voor die prijs had ik ook een gewone senseo kunnen kopen, die doen het gewoon. Conclusie; ziet er mooi uit maar werkt matig. Ik overweeg hem gewoon terug te brengen…met m’n teleurstellende ervaringen erbij op een briefje. Niet kopen zeg ik.

 9. Folkert schreef:

  Het geluidsnivo is niet hoog, de pomp die nodig is om het water door de koffie te leiden, maar niet veel geluid.

 10. Louis K schreef:

  Ik heb een open keuken en ben ook benieuwd naar het geluidsniveau. Kunnen jullie daar iets over zeggen?

 11. Folkert schreef:

  Beste Kristien, de machine zou gewoon bij aanvang moeten werken. Tis wel eens voorgekomen dat de watertank niet werkte waardoor de machine geen water kreeg. Die is toen vervangen door een nieuwe. Mijn advies: bel even met de service van WMF in Belgie voor advies.

 12. kristien schreef:

  ik heb hem net gekocht, ik krijg hem wel niet aan de praat 🙁 zat er in jouw doos een vlotter bij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *