» » Tiramisù espresso style

Tiramisù espresso style

Geplaatst in: Recepten | 0

Wat weinig mensen weten is dat je fantastisch kunt koken met koffie. Speciaal voor onze lezers hebben wij daarom heerlijke recepten ontwikkeld waarin onze koffie de hoofdrol speelt. Zo ook bij het populairste Italiaanse nagerecht wat er bestaat. Ontdek de boon als ingrediënt in deze prachtige Tiramisu Espresso Style!

tiramisu espresso style
Koken-met-koffie: Tiramisu Espresso Style

Ingrediënten

4 eidooiers
75 gram suiker
100 milliliter vers sinaasappelsap
100 milliliter sterke espressokoffie
50 milliliter koffielikeur
3 blaadjes gelatine, in koud water geweekt
500 gram mascarpone, losgeroerd
½ liter slagroom, tot yoghurtdikte geklopt
1 doos lange vingers
2 eetlepels cacaopoeder
2 eetlepels fijngemalen koffie

  Werkwijze

1 Klop de eidooiers met de suiker in een keukenmachine op tot bijna wit. Zet apart.
2 Kook sinaasappelsap, espressokoffie en koffielikeur in tot de helft.
3 Knijp de blaadjes gelatine uit. Leg ze in een kommetje en roer er 3 eetlepels van het warme koffiemengsel door, tot de gelatine is opgelost.
4 Spatel de eidooiermassa, de mascarpone en de gelatine door elkaar. Voeg daarna de slagroom toe.
5 Neem een passende schaal en leg onderin een dun laagje van de mascarponecrème.
6 Wentel lange vingers één voor één door het overgebleven koffiemengsel en leg ze op de mascarpone.
7 Bestrijk de lange vingers met een laagje mascarponecrème. Leg er weer een laag in het koffiemengsel gedrenkte lange vingers bovenop. Ga zo door tot alle crème op is.
8 Zet de schaal een paar uur in de koeling om op te stijven en de smaken te laten intrekken.
9 Snijd vlak voor het serveren de tiramisù in plakken. Leg die op 4 borden. Meng de cacao met de gemalen koffie en stuif dit met behulp van een theezeefje over de tiramisù.

Geniet ervan!
Dit recept geprobeerd? Zet in het commentaar je mening en tips!

Laat een Reactie Achter