This is the one!

De WMF 1000 Pro
De WMF 1000 Pro

Ik had er al een tijdje naar uitgekeken, naar de nieuwe WMF machines, de WMF 1000 en de 1000 pro. En eergister was het zo ver, met maar liefst 3 pallets (niet helemaal vol), werd de vrachtwagen lichter gemaakt om bij mij voor de deur uitgestald te worden. De WMF machines tezamen met twee kabinetjes om ze op te presenteren en nog de nodige accessoires (waterfilters, ontkalking en reinigingstabeltten) stonden klaar om een plaatsje in de winkel te verkrijgen. En dat betekende een klein verbouwinkje, waarbij sommige machines hun plaats moesten afstaan aan deze stevige jongens.

WMF 1000
WMF 1000

Na ruim een half uur schuiven was het grote moment daar: de eerste doos ging open. En omdat altijd ik het het lekkerste voor het laatst bewaar, begon ik met het uitpakken van de 1000 en moet de Pro even wachten. Doos open en even kijken hoe ik de machine het beste eruit krijg. En dan verbaas ik mij er telkens toch weer over, dat de enige manier dan toch weer is: doos op de kop (machine dus ondersteboven) en de doos omhoog trekken.

Maar goed, direct de machine op zijn voet gezet en de piepschuimen verpakking verwijderd. En toen openbaarde voor mij een van de, zo niet de mooiste volautomaat die ik tot nu toe had gezien: zeer fraai, strak, zonder veel tierlantijntjes, en fraai zwart en geborsteld RVS. (En toen stond de machine nog niet eens aan!).

Hoewel mijn handen jeukten en in mijn hoofd een zal-ik-het-wel-doen/zal-ik-het-niet-doen spel zich afspeelde, besloot ik het niet te doen en de gebruiksaanwijzing te pakken en deze eerst rustig te gaan lezen.

“Gefeliciteerd met de aankoop van uw WMF 1000”. Dank je. Al bladerend en lezend door het zeer heldere 67 pagina’s tellende boekje, scande ik snel de belangrijkste wetenswaardigheden voor een quick start en ging ik met de machine aan de slag.

Bonen vullen (links achter, 320 gram max.), water vullen (lade (2,8 ltr.) die zich rechts naast de koffieuitloop laat in en uitschuiven) en jetzt geht’s los (het is immers een Duitse machine).

De aan/uitknop indrukken, taal en tijd instellen en de machine start knorrend (de pomp vult het thermoblok). Na ongeveer 3 minuten een korte doorloop van water ten teken dat bij deze eerste opstart alles goed verlopen is en de machine is geheel gereed voor gebruik. Zo eenvoudig kan het dus….

Ik druk een keer om de knop voor espresso (het kwart van 9 tot 12 uur), de machine maalt (stil), en de koffie rolt in mijn kopje. Meteen goed heet, met een mooie crema. De smaak laat niets te wensen over. De knop kort twee keer indrukken geeft twee espresso, een keer lang een ristretto.

Het kwart van 12 tot 3 uur is de cafe creme kant (de Hollandse kop koffie). Ook deze knop heeft drie niveaus: een keer is een enkele kop, twee keer een dubbele en een keer lang: een beker koffie! Handig!

Een kwart verder levert de Latte Macchiato’s. U begrijpt het al, een keer kort is één, twee keer kort is twee. Een keer lang levert echter een kleine verrassing: een espresso macchiato!

Het kwart van 6 tot 9 uur levert 2 andere zeer populaire dranken: een of twee cappuccino’s of (een keer lang indrukken: een koffie verkeerd).

WMF zelf noemt deze ronde knop op de 1000 de knop van de ongegrensde mogelijkheden en dat is lang niet gek bedacht.

– wordt vervolgd –

De verschillen? De WMF 1000 wordt geleverd in geborsteld RVS (cromargan) en een niet verchroomde uitloop. De 1000 pro heeft als extra een kopjesstoomfunctie, een verchroomde uitloop en wordt geleverd in glanzend RVS (cromargan).

Prijzen: WMF 1000 en WMF 1000 pro respectievelijk € 2300 en € 2800.

24 maanden gratis Premium WMF service met haal- en brengservice.

Bekijk onze winkel

Aanbiedingen

Best verkopend

Jura Claris Blue Waterfilter Diemme Oro

Jura Claris Blue Waterfilter
Het Jura Claris Blue waterfilter is geschikt voor …
Diemme Oro
Diemme Miscela Oro is nu al een klassieker en is v…
Jura Reinigingstabletten
De originele Jura reinigingstabletten in de standa…
Jura Claris White Waterfilter
Het Claris White waterfilter van Jura is voor de J…
Monin Caramel Siroop
Siroop met caramel smaak. Erg lekker in koffie,…

Recenten berichten

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *