» » Thaise viskoekjes met koffie – recept

Thaise viskoekjes met koffie – recept

Geplaatst in: Recepten | 0
Thaise viskoekjes met koffie
Thaise viskoekjes met koffie

Thaise viskoekjes zijn erg lekker. Deze hebben we een twist mee gegeven door 5 gram zeer fijn gemalen koffie als ingrediënt toe te voegen. Een zeer smaakvolle toevoeging!

Ingrediënten

  • 250 gram grote, rauwe garnalen, gepeld
  • 250 gram witvis, bijvoorbeeld koolvis
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • 5 gram koffie, fijngemalen
  • 1 theelepel verse gember, ragfijn gesneden
  • 1 theelepel sereh (de dikke onderkant van de stengel), ragfijn gesneden
  • 1 theelepel knoflook, ragfijn gesneden
  • 2 eetlepels verse koriander blaadjes, gesneden
  • 1 ei
  • peper en zout naar smaak
  • 4 eetlepels panko (Japans paneermeel)

Voor de tomatensalsa

  • 3 pruimtomaten, ontdaan van zaad en in blokjes gesneden
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • ½ rode peper, fijngesneden
  • scheutje olie
  • ½ eetlepel vissaus

Bereiding

  1. Hak in een keukenmachine alle ingrediënten voor het viskoekje, behalve de panko, tot een grove massa.
  2. Meng voor de tomatensalsa de tomaten, uitjes en peper. Breng op smaak met de olie en vissaus.
  3. Vorm 8 koekjes van de vismassa. Haal ze door de panko.
  4. Frituur de koekjes ongeveer 3 minuten in neutrale olie op 180 °C.
  5. Verdeel de tomatensalsa over de borden en leg de koekjes erbij.

Laat een Reactie Achter