Test: Bodum Columbia teapress en Newby Darjeeling thee

Vanmorgen was het weer tijd om een test te doen. En ik had zin in een kop thee. En waarom dat niet een mooie theepot onder handen nemen? Even kijken, ja laten we de Bodum Columbia dubbelwandige nemen, een theepot voor het gebruik van losse thee. En dan proeven we meteen de Newby Darjeeling losse thee.

newby darjeeling
Newby Darjeeling, mooi groot blad

Nadat ik de theepot heb gepakt, is het zetten van de thee eigenlijk een fluitje van een cent. De theepot bestaat namelijk uit een theepress systeem. De losse thee gaat in een rvs filter met gaatjes in de wanden, waardoor het water in aanraking kan komen met de thee, zodat deze kan trekken.

De gaatjes in de wand van het filter gaan echter niet helemaal door tot beneden. Vanaf ongeveer 2 cm boven de bodem, bevat het filter geen gaatjes meer. En juist dit stuk van het filter is bedoeld om de losse thee na het trekken in de onderzijde van het filter op te sluiten, zodat deze niet meer haar smaakstoffen kan af geven en de thee sterker kan maken. Maar hoe sluit je de losse thee dan op? Nou dat gebeurt via de pers, een soort zuiger, die onderdeel uitmaakt van het deksel en waarvan je de ‘stamper’ in het filter bij aanvang van het theezetten op het niveau van het theewater laat rusten. Op het moment dat de tijd voor het trekken is verstreken, druk je deze langzaam naar beneden. De losse thee wordt opgesloten in het onderste deel van het filter, de thee is klaar. Het genieten, tenminste dat hoop je, kan beginnen.

Bodum Columbia
Handige Bodum Columbia theepot met pers, dubbelwandig

En in mijn geval is het ook genieten. De Newby Darjeeling is werkelijk zeer goed van smaak. Vol, elegantg, zacht bitter, wat zoet, prachtig in balans. Niet voor niets wordt thee uit deze streek de champagne onder de thee genoemd. De thee verleidt mij telkens opnieuw een slok te nemen. Na drie kwartier had ik driekwart liter op (mooi gemiddelde!).

En natuurlijk heb ik diverse keren opnieuw ingeschonken. Ik betrapte bij het inschenken dat ik onbewust mijn best deed om eventuele lekdruppels bij het schenken op te vangen…Maar dat hoefde helemaal niet. De Bodum Columbia lekt niet…wel een klein druppeltje langs de tuit, maar geen lekkage! Dat wist ik eigenlijk ook wel, maar ik was het weer vergeten. Toch fijn zoiets…En, wat ook fijn is, na 45 minuten is de thee nog steeds lekker warm. Niet dat ie nog gloeiend heet is, zoals bij aanvang, maar nog steeds aangenaam warm…Zo’n dubbelwandige theepot heeft dus zijn voordelen!

——————————–

Klik hier als u de Newby Darjeeling thee wilt kopen.

Klik hier als u de Bodum Columbia theepot wilt kopen.

Bekijk onze winkel

Aanbiedingen

Best verkopend

JURA Claris Blue Waterfilter Diemme Oro

JURA Claris Blue Waterfilter
Het JURA Claris Blue waterfilter is geschikt voor …
Diemme Oro
Diemme Miscela Oro is nu al een klassieker en is v…
JURA Reinigingstabletten
De originele JURA reinigingstabletten in de standa…
JURA Claris White Waterfilter
Het Claris White waterfilter van JURA is voor de J…
Monin Caramel Siroop
Siroop met caramel smaak. Erg lekker in koffie,…

Recenten berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *