» » Prachtige theeschenkerij en brocante in Nieuw Buinen

Prachtige theeschenkerij en brocante in Nieuw Buinen

Geplaatst in: Algemeen | 2

Het is al weer een paar maanden geleden dat Janita Holm uit Nieuw Buinen ons belde. Ze wilde voor haar nieuw te openen theetuin een koffiemachine en natuurlijk ook de koffie en thee. Dan was ze bij ons precies aan het goede adres.

Janita, een groot liefhebber van thee en brocante, heeft in Nieuw Buinen een prachtige boerderij. “Een fantastische locatie waar heel veel toeristen langskomen. Een ideale plek voor een heerlijke theetuin. Omdat ik mijn liefde voor brocante wil delen, was deze combinatie zo gemaakt en stond ‘Holmhuis Brocante en Theeschenkerij’ snel in de steigers”, lacht ze.

“We zijn gestart met het verbouwen van het voorhuis van onze boerderij”, gaat ze enthousiast verder. “Daardoor kan ik de brocante mooi presenteren en uitstallen. Ook creëerden we diverse zitjes; dan kunnen onze bezoekers ook binnenzitten als het weer een beetje tegenzit. Eind juni openden we officieel de deuren van onze theetuin. Dat vond ik eerlijk gezegd wel spannend, ik heb ten slotte weinig horeca-ervaring”.

Nadat de Koffiethuiswinkel haar liet zien hoe ze een espresso, cappuccino en zelfs een latte kan maken, gaat het haar makkelijk af. “Sindsdien krijgen we veel complimenten over onze koffie”, vertelt ze. “En de koffie is echt lekker, hoewel ik zelf warmloop van een heerlijke kop thee. Daarom bied ik verschillende soorten thee op de kaart. Iedereen die onze theetuin bezoekt, kan kiezen uit een lekkere zwarte, groene of kruidenthee. En dan hoop ik dat ze bij het weggaan denken: Tjee, dat was lekker…”.

 Wie, wat,  waar:

 • Wat: Holmhuis Brocante en Theeschenkerij
 • Wie: Janita Holm
 • Waar: Zuiderdiep 64 9521AV Nieuw Buinen
 • Tel: 06-54774473
 • Thee: Newby
 • Koffie: Diemme

2 Responses

 1. Lammy Smit
  |

  Hallo Janita, Ik zag ineens jou Holmhuis voorbij komen, wat ontzettend leuk,dit is net wat voor jou,Van harte gefeliciteerd met de opening. Ik kom zeker een keer langs met Saskia en Dochter Alissa. Lieve groetjes van je oude overbuuv Lammy.

 2. Herman Huiskes
  |

  Janita, wat een mooie plek om koffie of thee te drinken. Ook de winkel is smaakvol ingericht. Een echte aanrader. Veel succes, liefs Herman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.