» » Nieuwe Nivona 730 750 en 770 goede koop

Nieuwe Nivona 730 750 en 770 goede koop

Geplaatst in: Koffie zetten | 2

Vandaag een prachtige presentatie gehad van de drie nieuwste nivona modellen (de 730, 750 en 770). Ik had ze al op een plaatje gezien, en uiteraard ken ik de oude modellen van haver tot gort – mooi gezegde – , maar live waren de drie nieuwe machines zo prachtig vernieuwd dat ik het eigenlijk als spectaculair wil betitelen. Duidelijk is dat Nivona werkelijk nadenkt wat tegenwoordig gewenst is…

Hoge koffieuitloop en cappuccinatore

Waar dat uit blijkt? Nou bijvoorbeeld uit het feit dat zeer hoge glazen zowel onder de in hoogte verstelbare koffieuitloop als onder de cappuccinatore geplaatst kunnen worden. Geen gedoe meer van eigenlijk te hoge glazen kantelen om deze onder de uitloop te plaatsen. Een mooie latte macchiato zonder gedoe, perfect gewoon.

Ook bijzonder mooi is dat het display met alle belangrijke info in de koffieuitloop is geplaatst. Vooral bij de geheel zwarte machine (de 730) ziet dat er bijzonder fraai uit.

De drie modellen 730 – 750 – en 750 verschillen iets van elkaar. Persoonlijk vind ik de 730 het mooiste: prachtig zwart met een mooie display verlichting. Dit model kent geen kopverlichting, die wel op de 750 en 770 voor handen is. De 770 wordt het nieuwe topmodel van Nivona, die ook nog eens is uitgerust met een actieve koppenwarmer (uitschakelbaar) en een dubbelwandige melkbeker. Zowel de 750 en de 770 hebben een zeer stille molen.

Mooie feature: Mijn koffie

Een prachtige nieuwe feature bij alle drie de machines is wat ze bij Nivona “Mijn koffie” noemen. Door de een-kops zetknop drie seconden vast te houden, maakt de machine op dat moment de koffie volledig zoals u deze volgens uw eigen voorkeur (sterkte, temperatuur, hoeveelheid) in het geheugen van de machine heeft geprogrammeerd.

Ik denk dat Nivona met deze modellen in de roos schiet, want deze koffiemachines leveren goed hete koffie, mooi melkschuim en hebben een uitneembare zetgroep. De prijzen van de drie modellen zijn 799, 899 en 999 euro. Wat mij betreft worden deze machines daarmee heen heel goede koop. De machines zijn vanaf oktober 2009 leverbaar. Een demo van de 770 is reeds besteld en de drie modellen zullen we vanuit voorraad gaan leveren!

Er zit nog een ‘embargo’ tot donderdag 3 september op de afbeeldingen van de machine, en ik heb mijn woord gegeven tot dan met publicatie ervan te wachten. Ik beloof u, ze zijn echter prachtig!

2 Responses

  1. mark
    |

    oja en stil 🙂 we willen niet om 7uur de buren wakker boren

  2. mark
    |

    er komen een tal van interessante machines aan, de saeco xelsis, de’longhi intensa deze nieuwe nivona dus, de duitse http://www.WIK.de (oem maker voor AEG o.a) heeft ook een mooi ogend produkt op de markt http://www.wik.de/kaffeewelt.html?&scategory=10 maar de hamvraag, welke zet de beste koffie, goede temp, mooie stabiele schuim en doet dat kop na kop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.