Nieuwe Nivona 850 waar voor je geld

Wow, wat een week! Niet meer dan drie nieuwe machines zijn binnengekomen, waar ik met veel enthousiasme naar uit heb gekeken. Als eerste kwamen de nieuwe Nivona Caferomatica 830 en de 850 binnen. En later deze week, de lang verwachte Jura Impressa J9 Second Generation.

De Nivona 850: goed voor 2 one touch cappuccini voor een aantrekkelijke prijs!

En hoe ik mij dan voel, met al deze nieuwe “speeltjes”? Precies, als een kind in een snoepwinkel, dat niet kan wachten om al dat lekkers uit te proberen.

Het meest nieuwsgierig was ik naar de nieuwe Nivona’s, die nu voor het eerst met one-touch cappuccino machines op de markt komen. En omdat ik de Nivona 850 als demo in de winkel neerzet, heb ik deze als eerste uitgepakt en neergezet. Water en bonen erin, melkkan er naast. Ik overdrijf niet: in 2,5 minuut had ik de eerste, werkelijk prachtige cappuccino in mijn handen!

Het menu van de Nivona 850 met hieronder de draai- en klik selectieknop

Wat een eenvoud, alles via een monochroom (turquoise letters en afbeeldingen) beeldschermpje en een roteryknop, te regelen, waarbij de machine werkelijk zeer eenvoudig voor de eerste keer opstart. Aan/uitknop indrukken, taal instellen – door de roteryknop de draaien, scrol je door het menu, een druk op de knop is bevestigen – en vervolgens de waterhardheid instellen en de machine vult het thermoblok en is klaar voor gebruik.

Cappuccino: een of twee kopjes via de one touch spumatore functie

Vervolgens verschijnt op het beeldschermpje het standaard menu. Even draaien aan de roteryknop totdat het symbool voor cappuccino verschijnt inclusief de tekst “cappuccino  200 ml” en klaar is Kees. Ik druk op de knop en de machine begint het zetproces. Nadat het thermoblok automatisch opgehoogd wordt voor stoomtemperatuur, begint de machine de melk aan te zuigen en vult het glas zich automatisch met opgeschuimde melk. Kort daarna volgt vanzelf de koffie en de cappuccino is gereed. Het resultaat is goed: een echt goede dikke laag melkschuim dit zoetig is van smaak. Helemaal top! De cappuccino (die ik in een dubbelwandig glas Canteen van Bodum heb gemaakt), is zeer goed van temperatuur. Lekker warm, je hoeft ‘m niet direct weg te slokken omdat ie wat lauwig is.

Koppenwarmer (uitschakelbaar): goed warm

Bovenop de machine bevindt zich een inschakelbare actief te maken warmhoudplaat, waar plaats is voor  4 cappuccinokopjes (een laag) of 8 cappuccinokopjes (als je er twee op elkaar opstapelt). De temperatuur van de plaat wordt goed hoog, waardoor de kopjes lekker warm worden.

Koffiemolen: weinig geluid

De molen van de 850 is in vergelijking met andere koffiemachines stil. Het is niet dat je hem niet hoort of zo, nee, dat niet, maar het geluidsniveau is laag. Niet ook op deze Nivona is de bonencontrole: voordat de laatste bonen vermalen worden geeft de machine een bericht dat de bonen bijgevuld moeten worden. Daarmee maalt de molen nooit tevergeefs.

Samenvatting: Met deze Nivona 850 neemt Nivona een zeer grote stap voorwaarts en kan zij zeer goed de concurrentie aan met Jura. Omdat de prijs van deze machine ook nog eens aantrekkelijk is (1299 euro), denken wij dat Nivona met deze machine in de roos schiet!

Ik volg snel met een eerste blik op de nieuwe Jura J9!

Bekijk onze winkel

Aanbiedingen

Best verkopend

Jura Claris Blue Waterfilter Diemme Oro

Jura Claris Blue Waterfilter
Het Jura Claris Blue waterfilter is geschikt voor …
Diemme Oro
Diemme Miscela Oro is nu al een klassieker en is v…
Jura Reinigingstabletten
De originele Jura reinigingstabletten in de standa…
Jura Claris White Waterfilter
Het Claris White waterfilter van Jura is voor de J…
Monin Caramel Siroop
Siroop met caramel smaak. Erg lekker in koffie,…

Recenten berichten

5 reacties op “Nieuwe Nivona 850 waar voor je geld”

 1. Karin schreef:

  Vanmiddag de Nivona 850 gekocht bij Koffiethuiswinkel.nl. Prima uitleg gehad, zowel over de Nivona als de Jura. Demonstratie van apparaten gehad, en mogen proeven van de koffie. Gekozen voor de Nivona vanwege het design. Het apparaat is zeer eenvoudig in gebruik, mede dankzij de duidelijke display en de centrale bedieningsknop. Via deze bedieningsknop kun je heel eenvoudig kiezen uit een groot aantal koffiespecialiteiten (cappuccino, latte, espresso, cafe creme, caffe lungo). Bij al deze soorten kun je naar wens het aromo, het aandeel kofie, de hoeveelheid melk, de hoeveelheid schuim en de temperatuur selecteren). Het is met dit apparaat mogelijk om je koffie helemaal naar eigen smaak te bereiden. We zijn tevreden over de temperatuur, welke we op “hoog” hebben ingesteld. Voor het bereiden van de cappuccino hebben we gebruik gemaakt van het bijgeleverde slangetje. Morgen proberen met het slangetje van de bijgeleverde melkbeker (hopelijk goede koppeling). Het slangetje is overigens heel eenvoudig te reinigen; automatisch via de bedieningsknop (hoef je dus niet onder de kraan te houden). Bij het apparaat twee zakken bonen gekregen (1 kg). Super!

 2. R.Bruinsma schreef:

  Wij hebben een Nivona gekocht omdatde oude gaggia het na 15.000 koppen begon te begeven. Met goede moed begonnen, en jawel, al snel heerlijk (warme) cappucino. Na echter ong 20 koppen weigerde het apparaat dienst, en gaf aan : …”afgebroken”. Uiteindelijk bleek het aan de bonen te liggen: DE espresso is namelijk voorzien van een glanslaag die een vet residu achterlaat in de machine. Sindsdien andere bonen gebruikt, en nu al weer 2 maanden buitengewoon tevreden.

 3. schemlie schreef:

  Wat een top apparaat, zins zaterdag in bezit en in 3 minuten een heerlijke cap, dochter een matiaco, en paps een heerlijk espresso……………. en in 1 hand omdraai in gesteld en klaar voor de start……..

 4. Folkert schreef:

  @ Karin Het is altijd vervelend als een machine niet werkt zoals het moet. Dat geldt natuurlijk ook bij de Nivona 850. Hoewel wij het probleem niet herkenden (de machine van u is niet bij ons bekend, anders waren we er wel mee aan de slag gegaan (hij is niet bij ons gekocht), hebben we wel geïnformeerd bij de importeur hoe het zat. Immers als er een probleem met de machine is, dan willen we dat graag weten, zodat wij ook onze klanten hierover kunnen informeren. Uit het overleg met de importeur kwam gelukkig niet direct iets verontrustends naar voren. De klachten over het koude melkschuim waren, zo bleek, op een enkel geval na, terug te leiden naar het gebruik van de verkeerde melkslangkoppeling, die gekoppeld is aan het melkslangetje dat geleverd wordt bij de machine aangeleverde melkbeker. Doordat deze koppeling niet de juiste is, werd de melk veel te snel door het slangetje aangezogen en bleef deze koud. Zodra de koppeling werd gebruikt van de standaard slang die ook nog bij de machine wordt geleverd, was het probleem opgelost. Sindsdien vertellen wij onze klanten als ze bij ons de Nivona 850 kopen, welke melkaansluiting te gebruiken. Dit verhaal herkenden wij voor een klant die bij ons een melkbeker had aangesloten met de standaardslang op de Jura Ena 9. Ook als je hier de standaard koppeling van een bijgekochte melkbeker aansluit, geeft de machine koud melkschuim. Ik hoop in ieder geval dat u inmiddels een goed werkende machine heeft! Overigens is deze reactie behoorlijk laat, en om die reden heb ik getwijfeld om het alsnog te schrijven, maar beter laat dan nooit heb ik uiteindelijk gedacht.

 5. karin schreef:

  wij hebben nu sinds 2 maanden de nivona 850, maar het apparaat werkt niet zoals het zou moeten, nl. de melk voor de cappuccino en latte wordt totaal niet warm. ik heb het gemeteen met een digitale thermometer en het wordt maar 33 graden, terwijl het minstens 50 of meer zou moeten zijn. Zelfs de suiker lost niet goed op in een latte machiato. Ik heb contact gehad met nivona hierover, ze wisten er al van, want ze hadden meerdere van deze klachten gehad, maar doen er tot nu toe niets aan….we zitten dus nog steeds met een defect apparaat en wachten al 2 maanden op een oplossing. Kortom: apparaat is te duur en de service van nivona, waar zo over geroepen wordt, is erg belabberd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *