Nieuwe instap volautomaten Nivona flink verbeterd

Onlangs zijn de twee instapmodellen  van volautomatische koffiemachine lijn van Nivona flink verbeterd.  De software en het binnenwerk  is aangepakt (een nieuwe zetgroep) en ook de vormgeving heeft een flinke oppepper gekregen. Qua uiterlijk is de bonenhouder  in de nieuwe modellen mooi in de machine weggewerkt. Niet langer zit er een vliegende schotel met bonen boven op de machine, maar schuilen de arabica’s en de robusta’s nu onder een klepje.  Maar veel belangrijker qua looks: de machine is 3 cm smaller geworden!

nivona-626
De nieuwe Nivona caferomatica 626, strak en slank
nivona 646
Nivona 646: mooi fijn melkschuim en een slank uiterlijk.

 

Ook qua software is er het een en ander verbeterd. Waar je bij de oude modellen soms nog moest inschatten hoeveel koffie de machine nog zou afgeven,  geeft de machine nu in het menu met 5 streepjes aan hoe ver het koffiezetproces is.  Ook het instellen van de machine is veel gemakkelijker geworden. Nu zet je met enkele drukken op de knop, de machine op de gewenste temperatuur  of in de juiste instellingen voor het onderhoud.  Technisch is er ook een belangrijke wijziging ten opzichte van de oude serie: de zetgroep is kleiner geworden. Deze is nu precies hetzelfde als alle andere Nivona machines!

De belangrijkste verbeteringen nog eens voor u op een rij:

 • Bonenreservoir verzonken in behuizing machine
 • Nieuwe zetgroep, dezelfde als alle andere Nivona-machines
 • Beter inzicht in verloop koffiezetproces
 • Machine makkelijker in te stellen
 • Machine is 3 cm smaller geworden
 • Wat betreft de spumatore op de 646: de Nivona 646 machine maakt beter melkschuim dan de 635
De nivona 605 en de 625 naast elkaar
Vergelijk het oude en het nieuwe model. Welke vind jij mooier?
ninona-caferomatica-635-646
De oude cafegrano 635 en zijn opvolger de 646…

Al met al twee goede machines als je het niet al te gek wilt maken qua investering. De caferomatica 626 is wat ons betreft een goede instapper voor degenen die voornamelijk zwarte koffie drinken.  Drink je meer cappuccino of latte en vind je het niet erg om zelf de schakelaar voor het melkschuimen om te zetten? Dan is de  caferomatica 646 uw machine. Deze is namelijk is uitgebreid met een automatische melkopschuimer, waarmee je gemakkelijk en zeer fijn, melk op kunt schuimen. Het gaat nog niet om een one-touch functie, je moet er nog steeds even bij blijven staan om het melkopschuimen aan en uit te zetten en vervolgens de koffie toe te voegen.  Wil je een cappuccino met een druk op de knop, dan moet je toch naar de Nivona’s caferomatica 757 en hoger kijken!

We zijn benieuwd of jij de nieuwe modellen ook mooier vindt! Laat een reactie achter!

Bekijk de Nivona Caferomatica 626 of de Caferomatica 646 in de webwinkel.

Bekijk onze winkel

Aanbiedingen

Best verkopend

JURA Claris Blue Waterfilter JURA Reinigingstabletten

JURA Claris Blue Waterfilter
Het JURA Claris Blue waterfilter is geschikt voor …
JURA Reinigingstabletten
originele JURA reinigingstabletten kies uit de …
Diemme Oro
Diemme Miscela Oro is nu al een klassieker en is v…
JURA Claris White Waterfilter
Het Claris White waterfilter van JURA is voor de J…
Monin Caramel Siroop
Siroop met caramel smaak. Erg lekker in koffie,…

Recenten berichten

6 reacties op “Nieuwe instap volautomaten Nivona flink verbeterd”

 1. Folkert schreef:

  Geachte mevrouw, Er kunnen twee redenen zijn: 1. Er kan toch een restje melk ergens in de melkopschuimer zitten. Ik adviseer u deze van de machine af te halen, deze zo veel als mogelijk uit elkaar te halen en te beoordelen of alles helemaal schoon is. Als dat niet het geval is, dan dient u de melkrestjes er uit te halen en dan weer te proberen. 2. Mocht alles brandschoon zijn, en er ontstaat toch geen mooi schuim, dan kan het drukventiel defect zijn. Deze zit in de machine en zal dan vervangen moeten worden. Mocht dat het geval zijn, dan moet u even de machine laten repareren via de importeur. Met vriendelijke groeten, Folkert Terpstra

 2. Caroline schreef:

  Beste klantenservice, Sinds enkele jaren hebben wij een Nivona machine ( caferomantica). Het onderhoud doen wij conform het boekje. Al enige tijd merken we dat de schuimlaag bij de capucino en latte magiato minder wordt en dat het apparaat de melk er uit spuugt met veel gepruttel. Alles is schoon, zover wij kunnen zien. Heeft u voor ons een tip om dit op te lossen? Ik hoor graag van u. Met vriendelijke groeten, Caroline Kremer

 3. Folkert schreef:

  Beste Mikmak, het beste advies dat ik je kan geven, is toch de zetgroep wat vaker te reinigen. Op zich is het een simpele klus. Als je dit bij het uitzetten ‘s-avonds doet, de zetgroep aan de lucht ‘s-nachts laat drogen, dan kun je het vrij gemakkelijk onder controle houden. Je foto’s zijn nog steeds welkom!

 4. Mikmak schreef:

  Nu even geen foto’s, want ik had ‘m net gereinigd toen ik deze geërgerde reactie plaatste. Het apparaat is al eens terug geweest naar de importeur kort na aanschaf, toen ging het me nog alleen om de verspilling van koffie en had ik nog geen ervaring met de schimmel. Schimmel zit overal in en rondom de zetgroep. Ik reinig elke paar weken (gebruik door twee personen twee keer per dag, is 8 a 10 keer koffie malen per dag dus bij steeds een dubbel gebruik). Ook is het lekbakje veel te klein bij zoveel lekkage. De melkopschuimer gebruiken we niet. Hiervoor een volautomatische Philips gehad, die reinigde ik letterlijk nooit en die heeft het tien jaar prima gedaan voor hij de geest gaf.

 5. Folkert schreef:

  Dat is vervelend. We herkennen ons hier niet in in het gebruik van deze machine, maar misschien is er iets bijzonders aan de hand. Kunt u ons eens wat foto’s mailen? En kunt u ook aangeven hoe vaak u de zetgroep reinigt en hoe snel en waar er dan schimmel vormt? Dan kunnen we beoordelen of er sprake is van iets bijzonders en de juiste stappen zetten. We horen het graag van u!

 6. Mikmak schreef:

  Helaas, het is een onding. Moet twee kopjes zetten op de sterkste stand om iets te krijgen dat een beetje op espresso lijkt. Verliest veel ongebruikte koffie en veel water, voortdurend reinigen en poetsen nodig en nog steeds een grote schimmelbende van binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *