» » Matching koffie met sinaasappelsiroop

Matching koffie met sinaasappelsiroop

Geplaatst in: Koffiesmaak combinaties | 0

Gaan sinaasappel en koffie goed samen? Om dat te testen bedacht ik mij dat ik Monin sinaasappelsiroop met een espresso zou kunnen aanlengen om te kijken hoe die twee samen smaken. ik had vooral zo’n gevoel dat die smaken best wel eens zouden kunnen matchen. De Moninfles met sinaasappelsiroop erbij gepakt en een dubbele espresso gemaakt. Bij de dubbele espresso heb ik ongveer 5 ml van de sinaasappelsiroop gedaan.

Gebruikte ingrediënten:
koffie: Diemme Miscela Oro
siroop: Monin sinaasappel siroop
Bereiding: voeg twee espresso samen met 5 ml sinaasappelsiroop

De uitslag: ik vond het goed smaken! De bitters van de koffie worden wat overgenomen door het zoet van de siroop. De zuren van de sinaasappelsmaak komen mooi naar voren en voegt een extra dimensie aan de koffiebeleving toe. Al met al een goede smaakervaring dus.

Hoe zou het smaken als ik er opgeschuimde melk aan toe zou voegen? Na de melk opgeschuimd te hebben, de proef op de som genomen. En om kort te gaan: totaal geen match. Voor mij niet tenminste! Hoe snel kun je iets weggooien!

Bijzonder te ervaren welke invloed de opgeschuimde melk op de drank had!  Uiteraard ga ik nog verder met proberen. Zo schijnt espresso-sinaasappel en room wel weer te werken. Ik ben benieuwd!

Heb jij ervaring met het pairen van koffie en sinaasappel? Laat het mij weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.