Lekker en fairtrade koffie, gaat dat samen?

Als fairtrade koffie lekker is, maar niet de lekkerste die je kent, zou je er dan voor kiezen?

Goede vraag, waar ik het antwoord niet een-twee-drie klaar op heb. Het roept namelijk de vraag op wat voor mij het belangrijkste is in mijn keuze?  De lekkerste smaak of….

En, als een koffie niet het label fairtrade draagt, is deze dan onder volstrekt verkeerde beginselen geproduceerd? Laat ik ze proberen voor mijzelf te beantwoorden…

Uiteindelijk is voor mij smaak het belangrijkste. Ik kies daarom zelf vaak voor Diemme of Bendinelli, koffies die bij mij passen en die ik echt lekker vind.  Natuurlijk is het belangrijk dat koffie zo goed mogelijk wordt geproduceerd. Maar niet-biologisch en niet fairtrade, betekent dat dat koffie niet fair geproduceerd wordt en de omgeving wordt vernietigd? Nee, natuurlijk niet.

Hoe zit het dan met de smaak in mijn keuze tussen biologisch-fairtrade of andere lekkere koffies? Er komen immers steeds meer lekkere fairtrade koffies op de markt, die het gat tussen de topsmaken en fairtrade steeds kleiner maken.

Zo proefde ik gister opnieuw de Vida Battistino, een nieuwe koffie in het assortiment, die ik lekker vind. In de rangorde van mijn smaakvoorkeuren kwam deze koffie zo ongeveer op plaats 8. Een top-tiener dus! Zou dat voor mij een overweging zijn om deze koffie te kopen of ga ik nog steeds voor de top 3? En hij is iets duurder dan de top 3 koffies.

Jeetje, wat een moeilijke vraag. Ik neig naar de lekkerste. Wat zou jij doen?

Lees ook: Top 4 lekkere fairtrade koffie

 

 

 

Bekijk onze winkel

Aanbiedingen

Best verkopend

Jura Claris Blue Waterfilter Diemme Oro

Jura Claris Blue Waterfilter
Het Jura Claris Blue waterfilter is geschikt voor …
Diemme Oro
Diemme Miscela Oro is nu al een klassieker en is v…
Jura Reinigingstabletten
De originele Jura reinigingstabletten in de standa…
Jura Claris White Waterfilter
Het Claris White waterfilter van Jura is voor de J…
Monin Caramel Siroop
Siroop met caramel smaak. Erg lekker in koffie,…

Recent Posts