Kopi Luwak verslagen door zeer exclusieve Jacu Bird koffie

Heb je ook op jouw lijstje Kopi Luwak staan, als een koffie die je ooit eens moet drinken naar aanleiding van The Bucket list, waarin Jack Nicholson en Morgan Freeman een lijst opmaken van dingen die ze nog eens in hun leven zouden moeten doen?

Jacubird cadeauverpakking
De zeer excusieve Jacu Bird koffiebonen in cadeauverpakking

Haal hem er maar af en zet Jacu Bird koffiebonen er maar op, want dit is echt de meest exclusieve koffie ter wereld!

Jacu Bird is een koffie die wordt gemaakt door de uitwerpselen te verzamelen van de Jacu Bird. De Jacu Bird is een inheemse bosvogel, die lijkt om een kalkoen en die in Brazilië in de bossen voorkomt. De vogel voedt zich met name met fruit en bessen.

Als het gaat om koffie, weet de Jacu bird van nature de meest exclusieve en lekkerste koffie te ‘produceren’ door de lekkerste rijpe koffiebessen van de struik te pikken en deze op te eten. De koffiebessen ondergaan net als bij Kopi Luwak het fermentatieproces in het maag-darmkanaal, waardoor de koffiebonen bijzondere smaakeigenschappen krijgen. De koffie is wat zoeter dan gemiddeld, kent een volle body en een frisse ondertoon. De Jacu birds produceren maar 750 kg per jaar van deze koffie.

Er zijn maar enkele estates waar de Jacu birds kun koffie mogen pikken. Een ervan is de Camocim estate. Hier mogen de Jacubirds vrij rond lopen en zich voeden met de koffiebessen. Deze uitwerpselen worden door de medewerkers verzamelt, gedroogd en vervolgens op ambachtelijke wijze gebrand.

Jacu Bird die een koffiebes eet
Jacu Bird die een koffiebes eet

Met een beschikbaarheid van slechts 750 kg per jaar kunnen we stellen dat Jacu Bird koffie Kopi Luwak verslagen is als meest exclusieve koffie ter wereld. Tja en wie wil er nu niet de meest exclusieve koffie ter wereld drinken of cadeau doen aan je beste vriend(in)? Laten wij nu 1 van de 750 kg ingekocht te hebben en deze in een fraaie cadeauverpakking van 125 gram aan te bieden! Kan weer wat van je bucketlist!

Bekijk onze winkel

Aanbiedingen

Best verkopend

Jura Claris Blue Waterfilter Diemme Oro

Jura Claris Blue Waterfilter
Het Jura Claris Blue waterfilter is geschikt voor …
Diemme Oro
Diemme Miscela Oro is nu al een klassieker en is v…
Jura Reinigingstabletten
De originele Jura reinigingstabletten in de standa…
Jura Claris White Waterfilter
Het Claris White waterfilter van Jura is voor de J…
Monin Caramel Siroop
Siroop met caramel smaak. Erg lekker in koffie,…

Recent Posts