» » Koffiebloem – meel van gemalen koffiebessen

Koffiebloem – meel van gemalen koffiebessen

Geplaatst in: Koffieberichten, Smaakmakers | 2
koffiebloem
Koffiebloem

Bij het produceren van koffie, van bes naar boon, wordt veel van de koffiebes niet gebruikt. Het vruchtvlees wordt bijvoorbeeld van de boon gehaald en het pulp wordt weggedaan. In de VS heeft een bedrijf het pulp omgezet in bloem. Door het te drogen en daarna te malen ontstaat een zeer fijn poeder. Dit is zo zegt het bedrijf in gebruik te vergelijken met gewone tarwebloem. Je zou het dan ook goed kunnen gebruiken bij het maken van pasta of toe kunnen passen bij bakken, het bereiden van sauzen en  dranken en hieraan een fraaie koffiesmaak toe te voegen.

 bron: the atlantic – 4 april 2014

2 Reacties

  1. Folkert
    |

    Dit artikel is gebaseerd op een bericht uit de VS. Bij mijn weten is het helaas nog niet in Nederland verkrijgbaar. Met vriendelijke groeten, Folkert Terpstra

  2. Gerards
    |

    Zou graag koffie meel/bloem willen bestellen.

Laat een Reactie Achter