» » Kan een bialetti moka in de vaatwasser?

Kan een bialetti moka in de vaatwasser?

Geplaatst in: Algemeen, Koffie zetten | 2

Niet als deze van aluminium is. De vaatwasser maakt het aluminium ‘zwart’ en de moka gaat vies afgeven. Ook is dit van invloed op de smaak van de koffie. Het is overigens heel eenvoudig om de moka schoon te houden. Je kunt hem het beste na gebruik afspoelen met lauw water. Even de onderdelen loshalen, onder de kraan doen en klaar is Kees. Droog na het afspoelen de percolator af, anders corrodeert het water op het aluminium en vlekt.
Let er bij het afspoelen op dat je ook de rubberring en het zeefje van koffieresten ontdoet. Houdt het koffiefilter tegen het licht om te controleren of er geen gaatjes zijn dichtgeslibd. Mochten enkele verstopt zijn, spoel dan met heet water en zet er even de borstel op! Toe aan nieuwe ringen in je moka? In onze winkel kun je onderhoudssetjes voor je bialetti moka kopen. Mocht je een andere maat moka zoeken, kijk dan ook even in onze winkel.

bialettie moka en koffie
Koffie en moka (ook wel ‘percolator’ of “perculator” genoemd): ideale combinatie

2 Responses

  1. Folkert
    |

    Beste Eva, Er zijn niet echt tips om hem weer in orde te krijgen. Je kunt hem nog wel gebruiken. Ik raad alleen aan de eerste keren alleen water te gebruiken en geen koffie toe te voegen om de smaak van de vaatwastabletten wat uit de moka te krijgen. Met vriendelijke groeten, Folkert

  2. eva
    |

    Wat nu als ik de percolator al een x id afwasser heb gedaan? Ik had m in Italie gekocht met kamperen en toen ik thuis kwam, dacht ik (onwetend) ik doe m even id afwasser om de vakantie restjes eraf te spoelen. Hij is niet helemaal zwart geworden, maar wel dof. Is er een manier om de percolator weer op te lappen? Of moet ik nu gelijk een nieuwe kopen? Ik wil liefst deze houden als mooie herinnering aan een heeele fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.