Jura Ena Micro 9: klein en fijn

Voor mij staat wellicht de kleinste one touch cappuccino machine ter wereld: de Jura Ena Micro 9 volautomaat. Slechts 23 centimeter breed, net weer even anders vormgegeven én net weer even smaller dan de gewone Ena 9. Hoewel het slechts een halve centimeter in de breedte is, is de machine in zijn geheel nog kleiner geworden. Het scheelt, zo geeft Jura aan, in totaal 11%. En dat is behoorlijk wat. Vanaf nu zal deze machine nagenoeg overal een plek kunnen vinden.

Ena9 micro
De zeer smalle koffie, cappuccino en latte volautomaat van Jura: de Jura Ena Micro 9

Een eerste test van deze machine geeft fraaie resultaten. Het melkschuim van de cappuccino is dik en romig, de machine is behoorlijk stil, wat onder meer komt door het nieuwe aromadeksel wat deze machine heeft. Hierdoor zijn de bonen niet alleen goed ingesloten, ook wordt het maalgeluid wat verder gereduceerd, wat ertoe leidt dat de molen een aangenaam geluid maakt.

Opvallend is de aparte uitloop voor heet water. Dit is ten opzichte van de gewone Ena 9 een verbetering. Let er evenwel op dat het water voor thee niet echt gekookt heeft. Voor groene thee of een snelle kop zwarte thee, voldoet het zeker. Wie echter gaat voor perfectie doet er toch goed aan om een aparte waterkoker aan te houden.

De watertank bevat maximaal 1,1 liter water. Dit is genoeg voor ongeveer 8 tot 12 koppen koffie. Voor kleine gezinnen zal dit volstaan, voor mensen die veel koffie drinken is het waterreservoir wat aan de kleine kant en zal in de loop van de dag de watertank bijgevuld moeten worden. Op zich is dat een klusje van niks: de greep van de watertank pakken, de tank uitnemen, vullen en hierna weer op zijn plaats laten glijden. Alles loopt zeer soepel. Hoewel de watertank aan de achterzijde zit, is het geen probleem de machine ergens onder te zetten. Zolang je aan de boven-, achter- en zijkant 10 cm ruimte hebt, kan deze machine gerust onder een kastje of plank staan. Ook het bonenreservoir is kleiner (125 gram) (goed voor 15 koppen).  Datzelfde geldt voor het bakje in de machine waar de koffiekoekjes in worden opgevangen, nadat de koffie is gezet. In dit bakje kunnen maximaal 10 koekjes. Om te voorkomen dat gedurende de dag u de verschillende onderdelen moet vullen of legen, adviseren wij u de dag fris te beginnen: bonen en water vullen en de koffiekoekjes bij aanvang van de dag legen.

Het programmeren van deze Jura Ena 9 micro koffiezetmachine is eenvoudig. Via de roteryknop kunnen we de producten uitkiezen en aangeven hoeveel water, melk (indien van toepassing) we wensen en welke koffiesterkte en temperatuur de producten naar onze voorkeur moeten krijgen. Even bevestigen, weer terug in het menu gaan, en na 5 minuten hebben we alles geprogrammeerd.

Nu nog de latte test, past onze Bodum Pavina dubbelwandig glas er onder? Zowaar, dat kan. Die 13,5 cm maximale hoogte kan daarmee echt hoge glazen aan, hetgeen ons Latte plezier alleen maar doet toenemen.  Na een goede minuut is onze latte ready to drink en met een snor van melkschuim genieten we na van dit kleine Jura wondertje. De prijs van de machine? Deze is 899 euro.

Wilt u de machine live zien werken? Kom dan naar onze winkel in Dieren, we demonstreren hem graag aan u.

Bekijk onze winkel

Aanbiedingen

Koffie! Het Complete Handboek

Koffie! Het Complete Handboek

€ 15,32
€ 10,42

Best verkopend

JURA Claris Blue Waterfilter Diemme Oro

JURA Claris Blue Waterfilter
Het JURA Claris Blue waterfilter is geschikt voor …
Diemme Oro
Diemme Miscela Oro is nu al een klassieker en is v…
JURA Reinigingstabletten
De originele JURA reinigingstabletten in de standa…
JURA Claris White Waterfilter
Het Claris White waterfilter van JURA is voor de J…
Monin Caramel Siroop
Siroop met caramel smaak. Erg lekker in koffie,…

Recenten berichten

Eén reactie op “Jura Ena Micro 9: klein en fijn”

  1. a.joosen schreef:

    inderdaad is het kleine waterreservoir erg vervelend, ook is het vervelend dat je pas merkt dat het leeg is als de kopjes half vol zijn. Een groeter reservoir maken, lijkt met niet zo’n probleem, plak er een achterop met doorloopgaatjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *