» » Hoe maak je een perfecte latte macchiato?

Hoe maak je een perfecte latte macchiato?

Geplaatst in: Handleidingen | 0

Een perfecte latte macchiato maken is niet zo moeilijk. Wat heb je nodig?

  • volle melk
  • een melkkan van 0,6 tot 1,0 ltr
  • espressokoffie
  • een melkkannetje van 0,4 ltr
  • een latte macchiato glas
  • een latte macchiato lepel.

Hieronder tref je de stappen aan zoals wij die zetten.

blomus-desa-latte-macchiato-set-met-onderzetter-en-lepel

 

  1. Vul de melkkan met koude volle melk tot net onder de onderkant van de tuit. De kan is nu ongeveer voor een derde gevuld.
  2. Vul het kleine melkkannetje met heet water zodat het lekker warm wordt. Doe dit ook met je latte macchiato glas.
  3. Maal de koffie die je nodig hebt voor 2 espresso in de filterdrager en druk deze aan. Wacht even met het zetten van de koffie.
  4. Stoom de melk op in de melkkan. Laat deze melk niet heter worden dan 75 graden. (Anders gaat de smaak van de melk af).
  5. Wals de melk door de melk in de kan licht rond te draaien. Leeg het latte macchiatoglas. Schenk de melk hierna met een flinke snelheid in het glas zodat je niet teveel schuim in het glas meekrijgt. (4 tot 6 centimeter schuim is mooi).
  6. Zet het glas even weg, zodat het schuim zich kan scheiden van de warme melk.
  7. Leeg het kleine kannetje (waar het hete water in zat), breng de filterdrager met de aangedrukte koffie in de espressomachine, zet de machine aan en plaats tegelijkertijd het kannetje onder de uitlopen om de koffie op te vangen.
  8. Schenk de koffie heel voorzichtig door de schuimlaag heen in het latte macchiato glas, waarbij de koffie door de schuimlaag glijdt en ‘landt’ op de melklaag, waarbij de prachtige 3 laagstructuur ontstaat.
  9. Serveer de latte met een lange lepel op een schotel.

De sleutel tot succes zit vooral in het voorzichtig uitschenken van de koffie door de schuimkraag. Gebruik hiervoor een kannetje dat goed schenkt, zodat de koffie netjes door de schuimlaag gaat. Een vlekje moet natuurlijk in de melk achterblijven, latte macchiato betekent niet voor niets ‘bevlekte melk’.  Succes!

Zoek je de benodigdheden zoals we die hierboven hebben beschreven? Kijk dan even bij ons online.

Tip: voeg voor het melk opschuimen een wat koffiesiroop bij de melk. Het schuim en de melk krijgt dat een lekker smaaktoevoeging!

Laat een Reactie Achter