» » Hoe kun je koffiebonen het beste bewaren

Hoe kun je koffiebonen het beste bewaren

Geplaatst in: Koffieberichten | 0

Door het geopende deel zonder lucht erin, strak om de rest van de zak te vouwen en deze in het donker, in een kastje op te bergen. Wij gebruiken vaak een flink elastiek om de zak goed dicht te houden. Belangrijk is dat in de zak zo weinig mogelijk zuurstof zit. Zuurstof versnelt namelijk het verouderingsproces enorm. Let er ook op dat de temperatuur in het kastje constant is en het niet vochtig is. Een geopende zak kun je gemakkelijk een maand bewaren is onze ervaring, mits je deze wel goed dicht houdt.

koffiebonen liever niet zo bewaren
Koffiebonen liever niet zo bewaren…

Vaak wordt geadviseerd de koffie in te vriezen. Wij zijn hiervan geen voorstander. Vaak ontstaat door een zak telkens weer in en uit de vriezer te halen en bonen  rijp op de bonen, waardoor de koffie snel in kwaliteit achteruit gaat. Als je toch  invriest, is het slim zo klein mogelijke hoeveelheden in te kopen, die je in één keer uit de vriezer kunt halen.

Natuurlijk is niet alleen de versheid die de smaak van koffie bepaalt. Belangrijk is ook dat je goede koffiebonen inkoopt. Als je echt lekkere bonen zoekt, kijk dan eens bij ons in de winkel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.