Espresso voor onderweg

Hoe werkt dat nou eigenlijk, de handpresso, het mobiele espresso apparaatje voor onderweg. Omdat ik altijd wil weten wat ik verkoop, test ik natuurlijk ook zelf de handpresso. En ik moet zeggen, als je eenmaal de handigheid te pakken hebt, is het zeer eenvoudig en is een kwaliteit espresso te krijgen die zeer smaakvol is. Niet perfect qua espresso uiterlijk (dunne crema), maar dat kun je ook niet verwachten met zo’n klein apparaatje.

We testen hier de Handpresso ESE-Wild. (Later testen we nog de Handpresso Hybride, waarin je zowel gemalen koffie als ese-pads in kunt gebruiken).

Ok, daar gaan we: om koffie te zetten met de handpresso Wild ESE heb je ESE espressopads nodig, heet water en natuurlijk de handpresso zelf. En niet vergeten, ook kopjes om de koffie in te laten stromen.

Het gebruik ervan is eenvoudig. Om te beginnen controleer je of het dopje dat je moet indrukken naast het reservoir naar bovenstaat gedrukt terwijl het waterreservoir naar beneden wijst. Draai hierna de dop van het reservoir van de handpresso en vul het doorzichtige reservoir met heet water. Leg een ESE-espressopad hierboven op. Plaats de dop goed bovenop de ESE-pad en draai de dop goed vast.  Pomp vervolgens volgens het racefietspomp principe via de handgreep. Hiermee voer je de druk op en zie je het wijzertje naar rechts klimmen. Als het wijzertje  in het groene vlak verschijnt, is de druk precies goed om de espresso te zetten. Hou de Handpresso vervolgens boven het kopje en druk de knop naar beneden waarmee het ventiel wordt geopend om de koffie te laten uitstromen. Bedaagd maar zeker loopt de espresso vervolgens in het kopje. Druk de knop weer terug als je genoeg hebt en een prettig gesis komt  je  tegemoet. Leg de Handpresso weg en geniet voordat u de handpresso reinigt eerst van de espresso. U kent immers het adagium, “u wacht op de espresso, de espresso wacht niet op u”.  Als u de koffie op hebt en vol genoten heeft van het koffieshot, kunt u de dop van de Handpresso verwijderen en de espressopad uitnemen. Spoel de Handpresso daarna (thuis) nog even af onder de hete kraan, om alles optimaal schoon te houden.

handpresso

Zo gezegd, zo gedaan. En het resultaat? De espresso is goed van smaak! Maar het is wel goed te bedenken dat het resultaat niet te vergelijken is met een espresso van een echte machine. Je krijgt een goede, maar geen top espresso uit de Handpresso. De crema blijft wat dun en er blijft iets aan smaak achter wanneer je het vergelijkt met het zetten met een espressomachine. Maar de kwaliteit is zeer goed voor onderweg of op de camping, niks mis mee!

Een punt van aandacht: de temperatuur.  Als je goed heet water hebt, is het geen probleem. Zeker niet als je de handpresso en de kopjes waar je in zet, nog even voorverwarmd. De espresso is dan goed warm. Heb je water in een thermosfles bij je dan is het zeker slim kopjes en handpresso even voor te verwarmen.  De temperatuur van het water uit de thermosfles is immers snel al wat lager dan de ideale zettemperatuur voor espresso en de handpresso en de kopjes nemen veel warmte van de koffie weg. Met voorverwarmen is de temperatuur van je espresso zeker acceptabel, zij het minder warm dan gezet met het zetwater van een espressomachine! Ben je zeer gevoelig voor de koffietemperatuur, dan is dit iets om in de gaten te houden.

Overall: de handpresso is een kek hebbeding om lekkere koffie onderweg mee te zetten.  En het resultaat voor onderweg is goed en je kan genieten van goede koffie. Verwacht echter niet dat de handpresso een top barista en een dito espressomachine kan vervangen. Daarentegen is de koffie gezet met de Handpresso over het algemeen al snel beter van kwaliteit dan wat je  in de gemiddelde horecagelegenheid krijgt aangeboden…En als dat tegenvalt? Neem een Handpresso mee, kun je na afloop nog altijd een Handpressootje nemen!

 

——————————————————————–
Bij ons verkrijgbaar:
de Handpresso pump set
Nieuw:de Handpresso Auto Premium set voor ESE pads
de Handpresso Cups

Bekijk onze winkel

Aanbiedingen

Pink Moka Guatemala Coban UTZ

Pink Moka Guatemala Coban UTZ

€ 20,95
€ 18,50

Best verkopend

JURA Claris Blue Waterfilter JURA Reinigingstabletten

JURA Claris Blue Waterfilter
Het JURA Claris Blue waterfilter is geschikt voor …
JURA Reinigingstabletten
originele JURA reinigingstabletten kies uit de …
Diemme Oro
Diemme Miscela Oro is nu al een klassieker en is v…
JURA Claris White Waterfilter
Het Claris White waterfilter van JURA is voor de J…
Monin Caramel Siroop
Siroop met caramel smaak. Erg lekker in koffie,…

Recenten berichten

4 reacties op “Espresso voor onderweg”

 1. Folkert schreef:

  Bedankt Rob, zeker ook de tip over de geschiktheid van de accu. Handpresso heeft inmiddels een autovariant uitgebracht, zodat een waterkoker niet nodig is.

 2. Rob Smith schreef:

  Een 12V waterkoker is te koop. Een in 12V gespecialiseerd merk is Waeco. Bedenk wel het volgende: Voor verwarmen is veel vermogen nodig. Ga uit van 200-300Watt. Dat betekent al gauw een amperage (bij 12V) van zo’n ruime 15-25A. Ga dus eerst bij Uw autodealer na óf Uw accu dat kan leveren. De bekende sigaretten-aansteker aansluiting is daar doorgaans niet geschikt voor!

 3. Folkert schreef:

  Goed om te horen dat ie goed bevalt! Kun je een 12v naar 220 v omvormer gebruiken onderweg voor een kleine waterkoker?

 4. Joost schreef:

  Mijn Handpresso is al zo lang in gebruik dat hij echt begint te slijten. Zo is een van de dopjes er van af en bladdert er wat verf af. Omdat we op kantoor veroordeeld zijn tot automaten”koffie” gebruik ik mijn Handpresso (werk)dagelijks. Eerst een keer door een proefpakket ESE pads gegaan en daar uiteindelijk een paar smaken uit over gehouden. Buiten het werk gaat hij ook mee op vakantie (lekkere koffie langs de Autostrada is niet zo snel een probleem maar voor je op de Autostrada bent…). Het enige waar ik nog naar op zoek ben is een goede 12V waterkoker zodat ik ook onderweg goed warm water heb. Een thermosfles kan altijd maar is inderdaad snel te koud. Al met al een (voor mij erg) goede investering. Niet in de laatste plaats omdat het een leuke onderwerp van gesprek is 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *