11 Responses

  1. Freek - Handleiding
    |

    Goede handleiding, jammer dat er niet meer van zulke handleidingen worden geplaatst. Bedankt voor de info!

  2. Folkert
    |

    Beste Ahmad, bijgevoegde link geeft je de handleiding. http://www.melitta.nl/nl/Gebruiksaanwijzingen-481.html Op pagina 195 en 196 staat hoe het proces werkt. Hier staat niet waar het middel in moet. De instructies van de machine zou je moeten volgen. Ik verwacht echter dat, zoals dat eigenlijk altijd gaat, de ontkalker in het waterreservoir moet. Voor de juiste verhouding met je even op de ontkalker kijken. Geadviseerd wordt door Melitta alleen hun vloeibare ontkalker te gebruiken. Dit middel vind je hier: https://www.dekoffiethuiswinkel.nl/melitta-ontkalker-voor-espresso-machines.html

  3. Ahmad
    |

    Beste, ik weet niet waar en hoe ik het moet ontkalken waar moet je de ontkalker ingooien en wat moet ik doen???? (Melitta cafeo barista TS TSP)

  4. Folkert
    |

    Beste Frans, dat geldt ook voor schoonmaakazijn! Met vriendelijke groeten, Folkert Terpstra

  5. Frans
    |

    Ik lees dat het niet aan te raden is je koffiezetapparaat met azijn te ontkalken. Maar geld dat ook voor schoonmaakazijn?

  6. Folkert
    |

    Beste André, Hierbij de instructie: 1) Doe 125ml (de helft van de fles) van de vloeibare ontkalker in het waterreservoir van de Melitta Caffeo Espressomachine. 2) Voeg 375ml water toe. 3) Start het ontkalkingsprogramma. We gaan dit ook toevoegen op de website! groet, Folkert

  7. André
    |

    Ik heb een flesje Melitta snelontkalker 250 ml. Op de verpakking staat geen gebruiksaanwijzing, maar die mis ik ook op deze site. Een van de belangrijkste dingen mis ik in de uitleg. Hoeveel van die vloeistof moet ik mengen met 1 liter water? ik neem aan niet het hele flesje, dan wordt ontkalken onbetaalbaar. Groet, André

  8. coffee addiction
    |

    Ik heb zelf een waterfilter aangeschaft voor mijn koffiezetapparaat. Het filtert namelijk alles uit het water zoals chloor, koper, kalk, lood enz. En dan een keer in de zoveel tijd ontkalk ik hem ook nog een keer. Persoonlijk buiten dat het beter voor je apparaat is vind ik het ook frisser.

  9. paul van der cingel
    |

    Hard water bevat naast (calcium) kalk meestal ook magnesium dat ook aanslag geeft door verhitting van water. Je kunt ipv kraanwater ook bronwater kopen met extreem lage gehaltes aan kalk en magnesium, dat water hoeft meestal ook niet gefilterd te worden, je ziet op het etiket hoeveel milligram (mg)er van elk mineraal inzitten. Als er AS (= résidu sec) op staat dan betekent dat hoeveel as er overblijft als 1 liter water door verhitting verdampt is en hoeveel mg er dan nog overblijft, hoe lager hoe beter.Lage waarden voor kalk en magnesium zijn minder dan 4 mg/l. De meeste andere mineralen zijn oplosbaar en geven geen aanslag. Maar dat betekent niet dat je elk ontkalkings en ontvettingsonderhoud kunt nalaten je hoeft het alleen niet zo vaak te doen. Je moet zelf maar uitrekenen wat lekekrder is, kraanwater of mineraalarm bronwater en wat de verschillen in prijs zijn. Melkzuur is het minst schadelijk voor espressomachines, azijnzuur NIET gebruiken, eventueel citroenzuur.

  10. Folkert
    |

    Beste, bel even met Jura, die kunnen je vast een handleiding toezenden voor ontkalking. (Omdat het al weer een wat ouder machine is, hebben wij het niet zo paraat.) Hun nummer is: 079 3300790.

  11. J. Deleplanque
    |

    Mijne heren, waar kan ik programma vinden voor reinigen van mijn machine..Impressa S70??? Of hoef ik alleen maar tablet in het water te dumpen, maar dan….? Hoop op reactie uwerzijds.Met vriendelijke groet. PS zie wel over ontkalking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.