» » Geroerbakte eendenborst met koffie en mangosalade

Geroerbakte eendenborst met koffie en mangosalade

Geplaatst in: Algemeen | 0

Koffie is een fantastisch ingrediënt om mee te koken. Hieronder een heerlijk recept van geroerbakte eendenborst en mangosalade.  We gebruiken in dit gerecht 50 ml espressokoffie, vermengd met honing, gembersiroop en oestersaus om de eendenborst te blussen. Ronduit heerlijk…

eendenborst met koffie
Heerlijke eendenborst geblust met een koffiesaus en mangosalade

Benodigdheden:

2 tamme-eendenborstfilets, in plakken van ½ centimeter
50 milliliter espressokoffie
1 eetlepel honing
50 milliliter gembersiroop
1 eetlepel oestersaus
2 rijpe mango’s, geschild en in dunne repen
1 rode peper, van zaad ontdaan en in fijne reepjes gesneden
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel sesamzaadjes
olie
peper en zout

Bereidingswijze:

1 Verwarm de espressokoffie met de honing, gembersiroop en oestersaus in een steelpan en kook in tot de vloeistof licht stroperig is.

2 Meng de mango met de rode peper en vissaus.

3 Vet een wok of braadpan in met wat olie en verhit de pan. Bak de plakken eend op hoog vuur ongeveer 2 minuten, tot ze lichtbruin zijn. Bestrooi met peper en zout.

4 Blus met de koffiesiroop. Blijf roeren tot de saus aan de stukken eend blijft plakken.

5 Verdeel de mangosalade over de borden. Leg de plakken eend erin. Bestrooi met de sesamzaadjes.

Geniet er van! Heb je dit recept gemaakt? Laat ons dan ook weten wat je er van vond!

Laat een Reactie Achter