» » George Clooney, what else?

George Clooney, what else?

Geplaatst in: Koffieberichten | 1

Hoe kan het zijn dat Nespresso zo immens populair is en bijvoorbeeld de Podsmachines van Lapiccola in combinatie met servings niet? Dat komt, zo bedacht ik mij, door het uitgekiende marketingconcept van Nespresso en de inmiddels wat vervelend wordende reklame van het Zwitserse koffiemerk. Bijna achteloos wordt er een espressootje gezet, cup er in, op de knop duwen en de mooiste geuren en dames komen op je af.

Maar waarom zijn de podmachines dan niet populair en zullen ze het ook nooit worden? Tja, volgens mij is het simpel: als je het niet kent, zul je het ook nooit kopen. Want wie weet door de bank genomen wat een podmachine is en heeft gezien hoe een podmachine werkt? En wie weet hoeveel verschillende koffiesoorten in podvorm/serving/espressopad wel niet verkrijgbaar zijn? Veel meer dan dat er Nespressocups bestaan en naar mijn bescheiden mening, ook veel lekkerder.

George Clooney als boegbeeld van gemakskoffie
George Clooney als boegbeeld van gemakskoffie

Maar er zijn meer problemen voor degene die podmachines wil promoten. Allereerst: het concept is niet onder een naam te vatten. Er is geen naam, zeg bijvoorbeeld Podpresso (deponeren!!!), die kan gelden als vlaggeschip voor de promotie van het concept. Nespresso staat als een huis en iedereen weet precies wat we er mee bedoelen.

Maar daarnaast: de podpressomarkt is een markt van vele spelers, waarbij niemand bij machte is de podmachines voor een prikkie weg te zetten en vervolgens, volgens het goedkope printer-dure inkt principe- je duur de koffie te laten kopen. Dat hebben ze bij Nespresso dus goed voor elkaar! En dan te bedenken dat Illy inmiddels het ESE-pod systeem meer en meer verlaat, waarbij we dus een belangrijke medestander kwijtraken.

De oplossing? We need a George Clooney, who else? Moet ik alleen nog heel wat koffie verkopen!

  1. Henry
    |

    Het is erg jammer voor de andere merken en systemen,zoals ESP pods.Uit eigen ervaring moet ik toch eerlijk toegeven dat het gemak en de smaak (belangrijk !!)van Nespresso optimaler is.Bovendien is er zins kort ook de mogelijkheid,om lege cupjes met je lievelings koffiebonen zelf te gaan vullen en gebruik maken van je espresso-apparaat.Maar ik werk ook graag met een piston-apparaat met de koffiebonen van KOFFIETHUISWINKEL.NL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.